Kakav će biti epilog protesta na Arhitektonskom fakultetu: Rektor Beogradskog univerziteta razgovarao sa studentima 1Foto: anketa_arh.bg

Rektor Beogradskog univerziteta Vladan Đokić primio je danas grupu studenata Arhitektonskog fakulteta, koji su nezadovoljni zbog poskupljenja školarina na toj visokoškolskoj ustanovi, saznaje Danas.

Na Arhitektonskom fakultetu već nekoliko dana se održava protest zbog odluke Saveta Fakulteta koji povećanje cene studija za samofinansirajuće studente za narednu školsku godinu obrazlaže usklađivanjem sa inflacijom.

Prema saznanjima Danasa, studenate je, na njihovu inicijativu, jutros primio rektor Đokić i prorektor za nastavu UB Dejan Filipović.

Rektor je izrazio razumevanje za ono što su mu studenti izložili, ali je takođe objasnio da Rektorat nema nikakvu nadležnost da se meša u odluke fakulteta, koji su samostalni u utvrđivanju cena školarina.

Kako saznajemo, juče je održan sastanak sa dekanom Arhitektonskog fakulteta Vladimirom Lojanicom, ali bez ikakvog efekta.

Školarina za samofinansirajuće brucoše za narednu školsku godinu poskupeće sa sadašnjih 240.000 na 290.000 dinara, dok će svi ostali studenti plaćati 275.000 dinara.

Kako nezvanično saznajemo, protest je počeo i na Elektrotehničkom fakultetu, gde su takođe poskupele školarine.

Do objavljivanja ovog teksta nismo uspeli da dobijemo komentar dekana tog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari