Protest podrške studentima u 10 časova ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu 1foto Aleksandar Latas Danas

Pozivam sve sugrađane i sugrađanke da dođe na solidaran protest u 10 časova, protest protiv nasilja nad studentima, poručio je Radivoje Jovović, poslanik PSG u Skupštini Vojvodine.

On je došao ispred zgrade Rektorata u Novom sadu da podrži studente.

– Došao sam kao predstavnik građana i poslanik da zaštitim mlade ljude koji su bili izloženi psihičkoj i fizičkoj torturi i nasilju. Ovo je već već vrlo alarmantno. Onemogućava se studentima da se izbore za fer i poštene izbore. Kako će to biti na nivopu država? mnogo gora situacija. Moramo biti solidarni – poručio je Jovović.

Studenti iz neformalne grupe STAV napadnuti su rano jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu.

Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta počeli su posle osam. Studenti iz grupe STAV okupili su se rano jutros ispred Rektorata kako bi ponovo sprečili glasanje. Međutim, oko 5.30 sati, kako je preneo 021.rs, bačena je neka vrsta eksplozivne naprave, čija je eksplozija odjeknula širom centra Novog Sada.

Ispred zgrade se nalazila grupa muškaraca obučena u crno i ne pušta studente da uđu u Rektorat. Policija je legitimisala studente, a studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana je hitna pomoć na licu mesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Kako javlja reporter Danasa sa lica mesta izbori se održavaju.

Studente mogu da uđu u zgradu Rektorata jedan po jedan. Studenti STAV-a su većinom ispred zgrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari