Protest prosvetnih radnika 16. maja ispred Skupštine Srbije: Ko će i kako štrajkovati u školama?

Ostavite komentar


  1. nadam se da je ovo pocetak kraja SNSa. Posle 3. maja od skole mora da pocne borba. Profesori sta ste cekali do sad?Probudite Srbiju!

  2. Smanjiti im plate, ukinuti bonuse, najuriti 5-6.000 dzabalebarosa, smeniti direktore…

    smeniti

  3. Sindikati po Skolama sluze samo da podrzavaju direktore a ne da stite radnicka prava.Tako da ih treba rasformirati.Predsednici tkz.sindikata imaju uvecanu platu za 8-10% i oni cute.

  4. Treba menjati Zakon o strajku,tu lezi zec i ugraditi tamo da moze totalna obustava rada.Bez obzira na tkz.vitalne sluzbe,i bajagi minimum rada.

  5. Pa za to su prosvetni radnici i GLASALI . Svi do jednoga . I opet će glasati. I zato su i TAPŠALI na mitinzima . I opet će tapšati kad im narede da tapšaju .

  6. Uvek spremni za štrajk, prosvetari po ko zna koji put pokazuju kako im štrajkovi baš idu od ruke.
    Bolji su kao štrajkači nego kao predavači.

  7. Podrška prosvetarima. Za nejedinstvo sindikata kriva je UDBA koja je i osnovala neke sindikate u prosveti.

Ostavite komentar


Društvo

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen 10

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen

Faton Hajrizi sa Kosova ubio je policajca Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića kod Loznice, a ubijen je dan posle. O Hajriziju dolazi dosta informacija - pobegao je iz zatvora nekoliko dana pre nego što je počinio ubistvo, a navodi se i da je bio pripadnik OVK. Međutim, uprkos svemu, njegovi sugrađani ga nazivaju patriotom, a kažu da ne veruju da je ubijen.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.