Završen protest prosvetnih radnika: Sindikati očekuju nastavak pregovora sa Vladom (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Protest prosvetara nije samo borba za veće plate, već i za dostojanstvo profesije koja oblikuje društvo. Ako ne podržimo one koji uče našu decu, ko će sutra podržati nas? Podrška za sve prosvetne radnike!

  2. Sramota me je gde živim, pri tome naglašavam da me ne interesuje kako se živi u drugim zemljama. Dotakli smo dno dna, bez izgleda da ćemo izroniti na površinu. Puna podrška prosvetnim radnicima! Treba da imaju status, i ovlašćenja policajaca. Na žalost to je realnost u kojoj životarimo. O platama neću ni da pišem. Za pristojan život, a ne za bedno preživljavanje! Za dostojanstvo! Ova vlast radi u korist države, i građana samo pod pritiskom!

  3. Prosvetari traže svoja prava, ali nisu u pravu, oni od 12 meseci koliko ima u godini 3 meseca ne rade. O tome ne razmišlaju!

  4. Jel može jedan od zahteva da ne mora da dolazite u školu a da sve prepustite nama roditeljima i privatnim profesorima. Jer ionako to radimo, a vi samo platu da primate.

  5. Podrska prosvetnim radnicima,oni su stub jednog normalnog drustva.Ovakav nemaran odnos prema njima nije slucajnost,nepomenik je dobio za zadatak da urnise nas narod ,ovo je jedna od glavnih poluga tog izdajnickog cilja.

  6. Довољно је да уђете у школу и биће вам јасно колико је страшно: олупани зидови кречени пре више десетина година, ужасни тоалети, по једна чесма на спрату за више стотина ученика, полупани прозори који чекају замену, теткице са по једном крпом и дотрајалом штрокавом кантом пуном воде бришу све, стари клавири без дирки, приредбе без озвучења, учионице без климе на 39+, избледели,прашњави панои… Просвета је заборављена одавно и опстаје захваљујући наставницима, родитељима и осталим ентузијастима који и даље верују да ће љубав и труд некако надоместити све оно чега одавно нема, а што је основно…

  7. Šta Vi prosvetari hoćete ?
    Zar u ovom historijskom momentu kada se gradi nacionalni fudbalski stadion ,kada se hrli u EXPO 2027
    kada se kupuju Rafali za ne zna se koliko milijardi Eura, Vi kukumavčite za malo
    poštovanja ljudskog dostojanstva i časne profesije. Sram da Vas bude.

  8. @Marko> Ne lupetaj više o raspustu. Kakva crna 3 meseca. Probaj da radiš kao nastavnik pa vidi koliki je „raspust“ i u kom periodu.

  9. Kolege, podrska iz Hrvatske! Kod nas je ova sitiacija – i vjerujte dovoljno za puko prezivljavanje!!!
    Učitelj u osnovnoj školi s koeficijentom 2,01 ima prosječnu neto plaću 1542 eura, a medijalna je 1563 eura. Učitelji mentori s koeficijentom 2,17 imaju prosječnu neto plaću 1709 eura, a medijalna je 1716 eura. Prosječna neto plaća učitelja savjetnika je 1901 eura, a medijalna 1895 eura. Oni s najvišim koeficijentom od 2,62, učitelji izvrsni savjetnici, imaju prosječno netu plaću 2.095 eura, a medijalna je 2071 eura. Riječ je o zaposlenicima koji rade puno radno vrijeme. 

    Nastavnici u srednjoj školi imaju još nešto veće plaće. Tako nastavnici s koeficijentom 2,01 imaju prosječnu neto plaću 1.559 eura, a medijalna je 1.558 eura. Nastavnici mentori imaju prosječno neto plaću 1.722 eura, s time da je medijalna 1.711 eura. Prosječna neto plaća za nastavnike savjetnike u srpnju je bila 1.916 eura, a medijalna 1.899 eura. Neto prosječna plaća od 2.107 eura, a medijalna od 2.083 eura, vrijedi u srpnju za nastavnike izvrsne savjetnike s koeficijentom 2,62

  10. Ili do ispunjenja svih, u najgorem slučaju najbitnijih zahteva ili se „raziđite u miru“ i nastavite grebanje po dnu dna. „Polovični dogovor“ će vas zakopati još dublje i nemojte da vas korumpirani i ucenjeni sindikalni liderčići stalno rade ko mazge tj uporno „prevode žedne preko vode“. Toliko na temu i ovog i svih eventualnih budućih štrajkova.

  11. Natasa je sve u pravu.Samo za takvo stanje su krivi i direktori skola.Zasto niko nikad ne kontrolise finansije po Skolama?

  12. Prosvetari traže svoja prava, ali nisu u pravu, oni od 12 meseci koliko ima u godini 3 meseca ne rade. O tome ne razmišlaju!

  13. Budimo realni koja god da je plata, profesori,nastavnici, učitelji bi trebalo da rade posao na najprofesionalniji način.

    Ali eto, potvrđujem, da oni to odavno ne rade, ne znaju, … to je postala samo jedna grupa nabeđenika koja otaljava posao, ali za više plate prvi su da viču !!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.