Protest protiv bahatosti investitora: Pretnje stanarima Glamočke ulice 1foto FoNet Aleksandar Barda

Stanarka Glamočke ulice Bojana Samardžić, kojoj je u avgustu zbog zidanja zgrade zazidan ulaz u domaćinstvo, izjavila je danas da je i pored obećanja gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da će problem biti rešen, situacija u toj ulici nepromenjena, jer je i dalje blokirana i stanari žive u strahu zato što su dobijali pretnje.

Samardžić je na protestu protiv bahatosti investitora u Beogradu, koji je 16. put održan ispred Opštine Vračar, rekla da su podnete četiri tužbe protiv preduzeća „Motorino“, koje je svojim radovima zazidalo ulaz u Glamočku, ali da odgovora i dalje nema.

Govoreći o slučaju rušenja zgrade u Vidovdanskoj ulici, generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov naveo je da postoje „ozbiljne sumnje“ da je ta ona srušena „sa namerom“ i podsetio da se i dalje ne zna ni koje pravi izvođač radova, ni ko je investitor.

On je kazao da se ispostavilo da je firma „Ropeber“, koja je zvanično zavedena u dokumetima kao izvođač, „donedavno bavila snimanjem sado-mazo filmova“ i da je delatnost iz zabavno-rekreativne prebacila u građevinsku.

Dodao je da je osnivački kapital „Ropebera“ bio 100 dinara, dok je investitor imao osnivački ulog od 1.000 dinara, zbog čega je „jasno da to nisu ni pravi izvođač, ni pravi investitor“.

Zbog toga je upitao zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i „celokupnu garnituru“ Srpske napredne stranke koga i zašto kriju i ko stoji iza izvođača i investitora.

Zamenik predsednika Demokrata Srbije Dragoslav Šumarac naveo je da su članovi te stranke 16. put došli da pruže podršku stanarima srušene zgrade u Vidovdanskoj ulici i da ukažu na „spregu urbanističke i građevinske mafija sa vlastima u svim beogradskim opštinama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari