nedeljicefoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Protest protiv iskopavanja litijuma završen je u Kraljevu, jedan od najmasovnijih. Okupljeni su poslali poruku da će im sigurno biti potrebno lečenje, ukoliko se otvore rudnici, a trenutno nemaju ni apotekarsku ustanovu.

Ljudi su spremni da brane ono što je njihovo, a ne rudnike, još jedna je poruka okupljenih Kraljevčana.

Trg u Kraljevu bio je pun, te su procene da je bilo nekoliko hiljada ljudi.

„Moramo da ustanemo, da se borimo“, rekao je na protestu u Kraljevu Nebojša Kovandžić iz Ne damo Ibar.

„Uzurpirali su, pored svih ustanova, i naše reke, naše šume… Poslednjih sedam, osam godina uspeli su da poseku 40 osto šuma u Srbiji“, naveo je Kovandžić, što je ispraćeno gromoglasnim ovacijama.

Kako je dodao, vlast radi sve za svoje interese, a nikad za interese građana, nakon čega se čulo: „Lopovi, lopovi“.

„Izdajnik nas ubeđuje kako švabi moramo da verujemo. To su oni koji su nas napali 1914, pa 1941, pa su nas bombardovali 1999. godine. I evo ih opet da nas napadaju. I da nam obećavaju. Obećavaju neke jame, neka trovanja“, rekao je Kovandžić, prenosi N1.

Dragan Simović, poljoprivrednik iz Požege rekao je na protestu u Kraljevu da je vlast mnogo zagrizla, čim je dovela „nekog Švabu“.

„Tražiće način da raspišu referendum. Do njega ne sme da dođe, pokrali su izbore“, naveo je Simović.

„Danas moramo da se borimo na mudriji i pametniji način. U Jadru 28. juna na Vidovdan smo rekli, kada svas drugi put pozovemo ostavite decu kod kuće. Ja ostajem jer pamtim most u Šapcu, Vučićeve batinaše koje je slao svuda redom po Srbiji. Pratite udruženje građana „Ne damo Jadar“, tu ćete uvek naći prave infomacije. I zapamtite, posle 10. juna će ili Rio Tintu ili svima nama biti 40 dana“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari