Protest protiv izgradnje malih hidroelektrana 27. januara

Ostavite komentar


  1. Не видим што се не би придружили протесту данас, у суботу … Шта ће постићи у недељу, на Светог Саву, у условима с доста снега …?

  2. Nisu u pitanju samo reke stare planine , treba da zastitimo sve reke srbije ,a ne samo staru planinu i da sprecimo povlascene od samovolje ,jer njih interesuje samo pljacka i profit ,reku VRLU u Surdulickoj opstini su unistili sa dve mini hidrocentrale ljudi koji su na vlasti i koji neprezaju od nicega da bi se bogatili ,zato treba njima da se suprostavimo i da im nedamo reke Srbije , hidrcentrale mini koje su sagradili treba im srusite i vratiti reke u prvobitno stanje .

  3. Najstariju mini elektranu je izgradio moj pradeda na glavi Belog Drima tj. u Radavcu kod Peći. Ničim se nije narušila priroda već naprotiv voda iz Belog Drima se koristi kao voda za piće u mom gradu Peći. Jednostavno, mora se preći na mini elektrane, vetro elektrane i solarnu energiju baš zbog zaštite životne sredine.
    To je i zahtev za prijem u EU da se voda, vetar i sunce koristi za proizvodnje električne energije u omeru preko 75% što Srbija jedina može u regionu. Kočenje mini hidroelektrani je kočenje EU integracija.
    Uostalom se i zato R. Kosovo bori za Hidrosistem Ibar-Lepenac, Jezero Gazivode i hidroelektranu Gazivode jer sem pomenute elektrane u Radavcu i kod Žura drugih hidroelektrana nemaju.

Ostavite komentar


Društvo

Advokat Siniša Lunić: Pokretanje krivičnih postupaka jedan vid odmazde politički moćnih elita protiv neistomišljenika i protivnika organa vlasti 10

Advokat Siniša Lunić: Pokretanje krivičnih postupaka jedan vid odmazde politički moćnih elita protiv neistomišljenika i protivnika organa vlasti

Sudska praksa dela iz članova 320 i 309 Krivičnog zakonika, koji se odnose na dela protiv Ustava i bezbednosti Srbije, prilično je siromašna, jer sudovi i tužilaštva nisu sprovodili postupke za njih, iako smo bili svedoci nasilnog rušenja ustavnopravnog poretka i prekrajanja državnih granica, izjavio je večeras FoNetu advokat Siniša Lunić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. i 18. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.