Protest protiv Rio Tinta

Ostavite komentar


    1. @A zašto ne zatvoriti u kancelarije sve one koji su im dali dozvole da se bave istraživanjem nalazišta rude litijuma i eksploataciju? Nije ta firma banula sa Marsa u Srbiju tek tako!Neko iz Srbije je obrao debeo kajmak od ovog projekta.

    2. Zašto ne pogledate Zakon o geologiji i rudarstvu? Najlakše je reći, ne damo! Najbolje je da se vratimo u kameno doba, jer gvozdeno i bronzano su već počeci rudarenja a mi smo očigledno protiv toga!

      1. A je l ćemo mi da proizvodimo baterije, pa nam zato treba litijum? Ili ćemo možda da pravimo oruđa i oružje od bronze i gvožđa, pa nam je to neophodno da imamo otrovnu jalovinu kao nuspojavu? Ne maži oči zakonom i neprimerenim pokušajima upoređivanja. Pogledaj malo tragove kompanije po Africi…

  1. Neverovatno je koliko su ljudi neobavešteni. Kao i većina stvari u ovoj zemlji, politizovano. Prerada i eksploatacija litijuma nemaju veze sa ovim što ovi politički huškači pričaju. Pogledajte Boron u Kaliforniji i sve će vam biti jasno. Zašto nismo ustali protiv termoelektrana Kostolac i Nikola Tesla, jedni od najvećih zagađivača u Evropi?

  2. „Nije bilo nikakvih konsultacija“, to je osnovna informacija. Zasto ih nije bilo? Veliki broj zemalja u svetu uslovljava ovakve projekte javnim konsultacijama i prezentacijama za gradjane i sve zainteresovane strane. Kompanija, kao i svaka druga, radi onako kako joj lokalne vlasti dozvoljavaju.

Ostavite komentar


Društvo

Savetnik ministra zdravlja Gojković: Ne može loš čovek da bude dobar lekar, ne pretimo ali ko ne radi, snosiće posledice 10

Savetnik ministra zdravlja Gojković: Ne može loš čovek da bude dobar lekar, ne pretimo ali ko ne radi, snosiće posledice

Ne može loš čovek da bude dobar lekar, a mi imamo ljude koji ne zaslužuju da budu deo zdravstvenog sistema Srbije, izjavio je u Debati televizije Insajder specijalni savetnik ministra zdravlja dr Zoran Gojković, objašnjavajući šta su uzroci koji su doveli do problema dugogodišnjih lista čekanja za pojedine operacije i dijagnostičke intervencije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.