Protest Solidarno protiv izvršitelja u nedelju 26. maja u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Srbija je postala divlji zapad. Ne znam koga ova drzava stiti ali svoje gradjane za sigurno ne. Placamo porez, dazbine, odvajamo kroz PDV a prava su nam ko u srednjem veku, nemamo ih.

  2. Samo je ovo dovoljan i ozbiljan razlog, ne samo za proteste, vec za jednu ozbiljnu REVOLUCIJU! A Srbi sede i cute…Gledaju rijalitije,glodju koske i mrvice koje im poglavnik udeli. Dok jednog dana ne dodju i sami na red da budu izbaceni iz svojih JEDINIH domova i zavrse na ulici. Bedno.

  3. Iako sa Izvršiteljima ima dosta dramatike , treba biti realan: mora postojati neki mehanizam naplate stvarnog duga .
    Ali , ovo to nije : prvo, izvršitelji nominalno ne rade -ništa ! To je biro za otimanje imovine pod sumnivim okolnostima .
    Samo par zakonskih gluposti: izvršitelji nemaju obavezu da nadju stvarnog dužnika, nego koriste poslednju poznatu adresu koju ima MUP. A javna je tajna da 40% ljudi ne živi na adresu iz l.k.!
    Banalan primer: kupite sekundarni stan, čist , bez tereta. U MUP-u se prebacite na novu adresu. I NIKO vas ne upozoti na možda 10-20 osoba koje su prijavljene na vašu adresu ! O čemu možda ni prethodni vlasnik nema pojma, jer ih je i on nasledio.
    I tako živite , dok vam na vrata ne bane izvršitelj ! Jer je neki od tih likova , napravio dug ! Zakonski , vi kao VLSNIK stana NE mozete da ga odjavite! Mora on sam! A on ko zna gde je . Uvesti obavezu da izvršitelji sami , uz angazovanje agencija , pronalaze STVARNE dužnike !
    Dalje , uvesti , makar u formi internog uputstva, obavezu da vas u MUP-u , prilikom prijave boravka na stan u vlasništvu, obaveste o svima koji tu joś “stanuju” . Mada bi najbolje bilo da svaka kuporpodaja nekretnine , automatski sve dotle prijalvljene stavlja na režim “ pasivizirane “ adrese .
    Šta je zlo kod ovog zakona- to što niste nikom dužni , uopšte je znači da ste bezbedni ! Sutra će neko ( u MUP-može sve za 100€) da se prijavi na vaš stan, digne kredit , ne plaća ga . Za 6 meseci presuda, Izvešitelji VAS izbacuju iz stana , a onaj što je duzan, tim parama kupuje vaš stan !! Bilo bi dobro ovaj zakon poništiti, i sve uraditi namovo. Ali će se pre desiti da će neko rešiti da pogine na kućnom pragu – ali ne sam !
    Iskreno, da mi tako dodju, na lažni dug- rado bih stukao 30 komada u gadove ! Ovo je Srbija , ovde je dom svetinja!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.