Protest „Srbija protiv nasilja” na Đačkom trgu u subotu u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Novi protest „Srbija protiv nasilja” održaće se u Kragujevcu u subotu, 13. maja na Đačkom trgu ispred Prve gimnazije u 18 sati.

I ovog puta protest ne organizuju političke stranke i partije, već spontano sami Kragujevčani, konkretno tri Kragujevčanke, majke koje imaju decu predškolskog i školskog uzrasta.

– Ovo više ne može da se toleriše, nasilje i nasilnička retorika. Ove nedelje su izvršena dv femicida i oba počenioca su imali legalno oružje. Ne znam da li je ovakva jeziva atmosefera u našem drušvu samo dodatno inspirisala nasilnike. Ja kao građanka, jednostavno, ovih dana ima potrebu da budem na ulici, kaže za Danas Nevenka Jontulović, jedna od organizatora skupa.

– Nastavljamo dok se ne društvo ne dovede u normalu i ne ispue zahtevi koji su izneti na protestu u Beogradu, najavljuje subotnji protest takođe jedna od organizatorki Aleksandra Kostić.

Protest „Srbija protiv nasilja” na Đačkom trgu u subotu u Kragujevcu 2

Po rečima organizatorki skup „Srbija protiv naslja” održaće se u subotu u Kragujevcu, zbog toga, da bi kao i prošli put svi Kragujevčani koji žele da odu na sutrašnji protest u Beogradu to mogli da urade.

Skup je uredno prijavljen kragujevačkoj policiji.

Građani Kragujevca, njih dve stotine, takođe su se okupili u ponedeljak, 8. maja na đačkom trgu u okviru protesta „Srbija protiv nasilja” koji su tog dana održani u više gradova Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari