Protest "Srbija protiv nasilja" počeo minutom ćutanja za nove žrtve nasilja, počele i provokacije 1Foto. S. Čongradin

Protest „Srbija protiv nasilja“ ispred Skupštine Srbije započeo je minutom ćutanja za nevino stradale žrtve, pale u protekloj nedelji, jer nasilje nije prestalo iako građani uporno izlaze na ulicu.

Obraća se novinar Smiljan Banjac, koji kaže da je poražavajuće da građani moraju da staju u odbranu policajaca koji žele da časno obavljaju svoj posao.

On je pozvao sve građane da se okupe u utorak, 11. jula, ispred Specijalnog suda gde svedoči inspektor Dušan Mitić  u slučaju „Jovanjica“.

U blizini bine ispred Skupštine Srbije muškarac sa kačketom pokušao je da izazove incident među građanimo tako što je hteo da otme zastavu Evropske unije.

On u svom naumu nije uspeo, sprečen je brzom reakcijom obezbeđenja a naša reporterka zabeležila je njegov odlazak sa „lica mesta“.

Protest "Srbija protiv nasilja" počeo minutom ćutanja za nove žrtve nasilja, počele i provokacije 2
Foto: S.Č.

Nosio je crnu majicu i bermude, sa crnim kačketom na glavi. Istovremeno, pojavio se muškarac u beloj majici koji gura i udara učesnike protesta, javlja reporterka Danasa.

Kako je večeras zabeleženo, građani ispred Skupštine Srbije, učesnici protesta, nose transparente sa natpisima „Hoću da gradim bolju budućnost“, „Vrati otete penzije“, „Režimski emiter mržnje“.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari