Protest u Sevojnu zbog sportske sale: Vlada i ministarstva nas se sete samo za vreme izbora 1Foto: Privatna arhiva

Par desetina građana učestvovalo je u protestnoj šetnji u Sevojnu, negodujući što posle više od dve godine od završetka radova, sportska sala u Sevojnu nije stavljena u funkciju. Kažu, bilo bi ih više, da ljudima nije zaprećeno da ne dolaze na taj skup.

Protest na inicijativu većeg broja roditelja i građana Sevojna organizovao je gradski Opštinski odbor Zdrave Srbije uz pomoć odbornika opozicije iz sevojničke skupštine.

Avram Ilić, odbornik Zdrave Srbije kaže da su obmanuti i da već dugo trpe.

„Sala je i dalje zatvorena, iako je neposredno pred održavanje poslednjih izbora u Sevojnu otvorena i predata na korišćenje, ali nezavršena“, objašnjava Ilić.

Protest u Sevojnu zbog sportske sale: Vlada i ministarstva nas se sete samo za vreme izbora 2
Foto: Privatna arhiva

On ocenjuje da je ovaj slučaj samo posledica višegodišnjeg stanja u kome su male lokalne samouprave predmet interesovanja Vlade i ministarstava samo za vreme izbora.

Kako je rekao, cilj je da deca iz Sevojna sportsku salu koriste za nastavu, ali i za druge sportske aktivnosti.

„Mi drugu salu nemamo. Moramo da se borimo, jer da bi se deca bavila sportom, ona moraju da putuju u Užice, što roditelje izlaže dodatnim troškovima“, kaže Ilić i naglašava da ova gradska opština nikoga ne zanima, od kada su prošli izbori.

Dodaje, da bi sala omogućila i školi u Sevojnu da pređe na jednosmenski rad i da se nastava završava do 16 časova.

Protest u Sevojnu zbog sportske sale: Vlada i ministarstva nas se sete samo za vreme izbora 3
Foto: Privatna arhiva

Dušan Matić, iz „Ujedinjenih za Sevojno“, ističe i da ima saznanja da je „mnogim ljudima zaprećeno da ne dođu na ovaj protest“.

„Žao mi je što se nisu oglušili o pretnje, da pokažemo ljudima i vlasti da nećemo tolerisati ovakve stvari. Nadam se da će biti osokoljeni našim ponašanjem i da ćemo se na nekom narednom skupu okupiti u većem broju“, rekao je Matić.

Organizatori protesta podsetili su i da je projekat za sevojničku salu izrađen još 2012. godine, da je izgradnja počela 2019., a završena godinu dana kasnije. Ove godine je, kako kažu, „probno“ otvorena, a rezultat svega je da se ni danas ne koristi, jer nema potrebnu, licenciranu opremu, koju bi, po ugovoru trebalo da nabavi Ministarstvo omladine i sporta.

„Prema mojim informacijama, garantni rok za salu, koja još uvek nije upotrebljena, ističe 2023. godine“, ističe Avram Ilić, odbornik Zdrave Srbije u sevojničkoj skupštini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari