Protest „Užice protiv nasilja“ u četvrtak: Sramnoj politici SNS bliži se kraj 1"Užice protiv nasilja"/ Foto: N. Kovačević

Uz poruku da se „sramnoj politici SNS bliži kraj“, najavljen je devetnaesti protest „Užice protiv nasilja“ koji će se održati u četvrtak, 14. septembra od 19 časova, ispred gradske skupštine.

Na protestu, koji organizuju užički odbori Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Zeleno-levog fronta, govoriće Ivan Mandić, član Predsedništva SSP.

„Umesto da usvoji opravdane zahteve građana, vlast pojačava represiju i pritisak“, navodi se u pozivu organizatora protestnog okupljanja.

O tome, dodaje se, „svedoči i najnoviji napad – pokušaj ubistva Peđe Voštinića, aktiviste Lokalnog fronta iz Kraljeva, koji je zadobio teške telesne povrede, a životi su i dalje ugroženi inspektorima Milenkoviću, Matiću i Isakovu samo zato što beskompromisno i časno rade svoj posao na razotkrivanju slučaja Jovanjica“.

„U ovoj zemlji bez reda i zakona, stigli smo dotle da građani nisu sigurni ni za svoj život, posao ili imovinu“.

„Ćutanjem i povijanjem glave niko neće kupiti bilo kakvu sigurnost, jer će svi doći na red“, dodaje se u pozivu građanima.

„Zato, dođite u što većem broju da im pokažemo da politika nasilja neće proći i da se sramnoj politici SNS-a bliži kraj“.

„Srbija“, poručuju organizatori protestnog okupljanja, „mora postati uređena, evropska zemlja u kojoj institucije funkcionišu, jer ne živimo u srednjevekovnoj, azijatskoj despotiji, koja je idealno uređenje po radiklaskim merilima, već u 21. veku“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari