Protest zbog nestašice vode u Gornjem Milanovcu: „Zbog nemara vlasti voda ne stiže do građana“ 1Foto: Pixabay/kaboompics

U Gornjem Milanovcu danas je organizovan protest zbog nestašice vode, na kome je zaključeno da „više od polovine proizvedene vode ni ne stiže do građana zbog nemara vlasti“, piše GMInfo.

Kako je rečeno na protestu, prenosi ovaj medij, do nestanka pijaće vode i restrikcija je došlo zbog gubitaka vode na cevovodima sa lokalnih izvorišta – Banjana, Brezne, Vujna, Rudnika. Tokom lošijih hidroloških situacija se to drastično odražava na ukupnu količinu vode koja treba da stigne do slavina u kućama, stanovima, privredi, piše GMInfo.

Navodi se i da opštinska vlast godinama zanemaruje rekonstrukciju dotrajalog vodovoda.

Predstavnici parlamentarne grupe UZINAT, inženjer Momčilo Milošević i pravnik Bojan Savković su predstavili rezultate iz kojih se „jasno vide razlozi restrikcija vode kao posledice zanemarivanja i lošeg upravljanja lokalnom infrastrukturom i resursima u prethodnoj deceniji“, piše u tekstu.

Na protestu protiv restrikcija vode građani su pre početka obraćanja govornika pozvani da zauzmu prostor na kolovozu, čime je ulica do kraja događaja ostala blokirana, navodi se.

Pripadnici MUP-a su za to vreme preusmeravali vozila u Hajduk Veljkovu i obezbeđivali prilaz od glavne ulice ka Takovskoj, navodi se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari