Milovan Petrović, govornik sa protesta protiv litijuma u Užicu, pušten da se brani sa slobode 1Milovan Petrović Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Advokat Mirko Filipović, pravni zastupnik Milovana Petrović, uhapšenog tokom vikenda zbog govora koji je 7. avgusta održao na protestu u Užicu protiv rudarenja litijuma u Srbiji, je kazao da je njegov klijent danas pušten da se brani sa slobode.

Filipović je za Insajder kazao da je, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Užicu, sudija za prethodni postupak ukinuo pritvor Petroviću.

Dodao je da mu, kao braniocu, nije jasno zašto je Petrović uhapšen i koje je krivično delo izvršio, jer, kako je kazao, ne postoji obeležje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

„Petrovića terete za pozivanje na nasilnu promenu ustravnog uređenja u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti. Nigde nije rečeno čija se sigurnost ugrožava, niti pomenuo bilo koje lice niti bilo kome pretio”, rekao je advokat.

Petrović je, 7, avgusta na protestu rekao da nije u opasnosti ni samo Jadar ni Užice, već cela Srbija, a govorio je i u maju, tokom protesta zbog ekološke katastrofe koju je izazvalo paljenje regionalne deponije “Duboko”, podsetio je Insajder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari