Nevladin sektor iz Republike Srpske najavio je da će organizovati proteste ispred pravosudnih organa BiH u Sarajevu ako do kraja godine ne budu podignute optužnice protiv odgovornih za ubistvo pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.


Predstavnici Saveza logoraša RS ističu da glavni osumnjičeni za ubistvo nedužnih vojnika koji su se povlačili iz Sarajeva, pre svih ratni član Predsedništva BiH Ejup Ganić i general Armije RBiH Jovan Divjak, „slobodno šetaju Sarajevom i porodicama žrtava smeju se u lice“, piše banjalučki Fokus.

Potpredsednik Saveza logoraša Srpske Boro Medić je rekao da je prošlo 19 godina od zločina, 16 godina od završetka rata i šest godina od kada je Tužilaštvo BiH preuzelo taj predmet, ali on još nije dobio sudski epilog. Saradnik za odnose s javnošću u Tužilaštvu BiH Selma Hećimović rekla je da će javnost biti obaveštena kada tužioci donesu odluku o predmetu Dobrovoljačka ulica.

Među osumnjičenim za zločin u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine, pored Jovana Divjaka i Ejupa Ganića, pominju se i Hasan Efendić, koji je komandovao Teritorijalnom odbranom BiH, Jusuf Pušina, Emin Švrakić, Zoran Čegar, Kerim Lučarević, Ismet Bajramović i Dževad Topić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari