Oko 50 studenata Fakulteta primenjenih umetnosti protestovalo je juče ispred zgrade tog fakulteta, nezadovoljni što uprava fakulteta ne poštuje raniji dogovor sa Ministarstvom prosvete da svi studenti sa 60 bodova, koji su ostali van budžetske kvote, budu oslobođeni školarine od 200.000 dinara.


Oni su za juče najavili blokadu fakulteta, ali ih fakultetsko obezbeđenje nije pustilo da uđu u zgradu dok, kako tvrde studenti, ne pokažu indeks sa uplaćenom školarinom. Studenti su potom razvalili kapiju i ušli u dvorište fakulteta, nakon čega ih je primio dekan Vladimir Kostić.

– Dogovorili smo se sa dekanom da sutra bude održan zajednički sastanak, kome će prisustvovati predstavnici studenata, dekani svih fakulteta Univerziteta umetnosti, rektorka Univerziteta i predstavnici Ministarstva prosvete. To će biti prvi put da svi zajedno razgovaramo. Kada smo početkom marta protestovali ispred Ministarstva prosvete, rečeno nam je da je fakultetu uplaćeno devet miliona dinara, a na fakultetu kažu da taj novac nije za naše školarine. Dekan kaže da nikada nije dobio zvaničan dopis Ministarstva da studenti sa 60 bodova budu oslobođeni školarine – kaže za Danas Vesna Đoković, predsednica Studentskog parlamenta Univerziteta umetnosti, napominjući da taj problem ima između 150 i 200 studenata.

Studenti su juče od 13 do 14 časova blokirali saobraćaj u Karađorđevoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari