Srpski teniser Viktor Troicki priredio je najveće iznenađenje prvog dana ATP Mastersa u Torontu pobedivši za sto deset minuta igre jedanaestog tenisera sveta, Hrvata Marina Čilića sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6). Bio je ovo prvi trijumf Beograđanina u do sada šest odigranih međusobnih mečeva. Već u petom gemu prvog seta, naš reprezentativac napravio je brejk koji je sačuvao do kraja prvog seta, dok je u drugom pobednik rešen u taj brejku.

Sjajna forma Troickog svakako raduje i selektora Dejvis kup reprezentacije Bogdana Obradovića koji i te kako računa na Viktora u predstojećem okršaju protiv Čeha od 17 do 19 septembra u Beogradu. Koliko ozbiljno pristupaju obavezama i koliko cene srpski dres i igranje za nacionalni tim, teniseri pokazuju na svakom koraku, pa je tako i naš prvi reket, Novak Đoković odlučio da se u narednih nekoliko nedelja pre Dejvis kupa više posveti igranju u dublu, jer smatra da upravo meč u parovima može da odluči finalistu u beogradskoj Areni. Novak je nažalost u Torontu poražen, iako je pored sebe imao Rafaela Nadala, trenutno jedinog boljeg igrača od sebe. Priliku za popravni Nole će imati već danas kada u drugom kolu singla igra protiv trideset trećeg igrača sa ATP liste, Francuza Žilijana Benetoa.

I pored velike želje da u trećem kolu dođe do dvoboja srpskih igrača, od toga nema ništa, jer je Janko Tipsarević posustao već na startu i usled povrede bio primoran da preda meč Filipu Kolšrajberu koji će ukrstiti rekete u drugom kolu „Rodžers kupa“ sa Viktorom. Treba napomenuti i da se Masters u Torontu igra se za nagradni fond od 2.430.000 dolara i 1000 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari