Posle velike borbe u četvrtfinalnom meču na ATP turniru u Šangaju, Novak Đoković je savladao starog znanca Francuza Žila Simona sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 6:2). Meč u Šangaju je po svemu bio neobičan. Malo je bilo gemova u kojima su teniseri lako realizovali prednost servisa. Ukupno, bilo je čak 11 brejkova. Novak ih je napravio šest, a posle 49 minuta igre dobio je prvi set – 6:3.

U drugom delu igre Đoković je „pao“ što je deseti teniser sa ATP liste znalački iskoristio. Nije Novaku dozvolio nijednu brejk priliku, a trebalo mu je 44 minuta da izjednači – 6:2. Posle toga je usledila neverovatna serija od pet uzastopnih brejkova, odnosno šest ako se računa i poslednji gem drugog seta. U toj „razmeni“ Đoković je bio uspešniji, jer je prvi sačuvao svoj servis i poveo sa 4:2. Više nije bilo nade za Francuza. Srbin je osvojio i preostala dva gema i plasirao se u polufinale – 6:2.

Do najbitnijeg meča na turniru deliće ga još samo susret sa Rusom Nikolajem Davidenkom (8. na ATP). Trenutni rezultat u međusobnim duelima njih dvojice je 2:1 za Đokovića. Naime, posle predaje Srbina u meču Dejvis kupa u Moskvi, prošle godine, Đoković i Davidenko su još dva puta izlazili na dvoboj i oba puta u Šangaju, ali tada na Masters kupu. Novak je oba puta bio bolji, prvo u takmičenju po grupama, a zatim i u finalu završnog turnira sezone 2008. Davidenko je do četvrtog okršaja sa Đokovićem stigao posle uspeha u četvrtfinalnom duelu sa Čehom Radekom Štepanekom, kojeg je pobedio sa 2:1 (6:1, 4:6, 6:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari