Republički inspektor zaštite životne sredine u Pančevu, podneo je 13. avgusta Opštinskom javnom tužilaštvu u Pančevu prijavu za učinjeni privredni prestup protiv HIP Azotare, saopšteno je na sajtu Ministarstva za zaštitu životne sredine. U saopštenju se navodi da je Azotara više meseci tokom 2006.

Republički inspektor zaštite životne sredine u Pančevu, podneo je 13. avgusta Opštinskom javnom tužilaštvu u Pančevu prijavu za učinjeni privredni prestup protiv HIP Azotare, saopšteno je na sajtu Ministarstva za zaštitu životne sredine. U saopštenju se navodi da je Azotara više meseci tokom 2006. godine ispuštala zagađujuće materije u vazduh u količinama iznad zakonom dozvoljenih. HIP Azotara Pančevo, koja se bavi proizvodnjom veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja, nekoliko meseci nije radila. U Azotari je 17. i 28. jula ove godine startovao jedan deo proizvodnih pogona, tako da su ponovo aktivirani kontinualni emiteri zagađujućih materija koji mogu negativno uticati na kvalitet životne sredine.
Prema navodima sa sajta Ministarstva, republički inspektori obavili su inspekcijske preglede u Azotari 3. i 8. avgusta ove godine kada je naloženo ovoj fabrici da u roku od trideset dana dostavi program mera prilagođavanja pojedinačnih procesa kako bi se emisija štetnih materija svela na dozvoljene vrednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari