Reprezentacija Srbije plasirala se u finale turnira na Kipru pošto je bila bolja od domaće selekcije – 2:0 (2:0). „Orlovi“ će se danas u finalu (18.00 RTS) za trofej prijateljskog turnira boriti protiv Ukrajine koja je savladala Slovačku – 3:2 (1:1).

Mečna stadionu GSP u Nikoziji rešen je u prvom poluvremenu golovima Milana Jovanovića i Danka Lazovića. Prvi gol Jovanovićje postigao u 25. minutu posle sjajnog duplog pasa sa Lazovićem i još lepšeg šuta pod prečku. Inače, napadačbelgijskog Standarda imao je u prvom poluvremenu još dve sjajne prilike da se upiše u strelce. Lazovićje svoj pogodak postigao u 42. minutu i to na dodavanje Jovanovića.

U drugom poluvremenu srpski reprezentativci su „stali na loptu“ čuvajući rezulutat, ali i snagu za današnji finalni okršaj. Jedine šanse za gol protiv nejakih Kiprana imali su Lazovići Janković. Domaća selekcija pred svega nekoliko stotina navijača nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol srpskog tima. Pravi test „orlove“ će u suštini čekati tek danas, protiv Ukrajine od koje su prošle godine izgubili rezultatom 0:2.

Selektor Srbije Radomir Antićza turnir na Kipru zbog povreda nije mogao da računa na: Marka Pantelića, Nikolu Žigića, Gojka Kačara, Aleksandra Lukovića, Ivana Ergića i Miloša Ninkovića. Srbija je mečprotiv Kipra odigrala u sledećem sastavu: Stojković, Ivanović, Vidić, Dragutinović(od 68. Kolarov), Obradović, Janković, Milijaš (od 63. Matić), Stanković(od 46. Kuzmanović), Sulejmani (od 46. Krasić), Lazović(od 82. Đurić), Jovanović(od 46. Tošić).

 

Nemanji Vidiću uručena „Zlatna lopta“

Pre početka meča u Nikoziji, Nemanju Vidiću je kao najboljem srpskom igraču u 2008. godini uručena „Zlatna lopta“ Fudbalskog saveza Srbije. Defanzivcu Mančester junajteda nagradu je uručio predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari