„Zakon o radu je nakaradan i nimalo ne štiti prava radnika. Izjave pojedinih političara da su posledice još uvek važećeg Zakona o radu gašenje radnih radnih mesta ne stoje, s obzirom na to da svi znamo da su radna mesta ugašena zbog pogrešne i nakaradne privatizacije i različitih mahinacija“, izričit je predsednik OV SSSS za opštine Majdanpek, Negotin i Kladovo, Dejan Matejević, koji će se zajedno sa članovima Samostalnog sindikata ovih opština pridružiti velikom protestnom skupu koji će danas biti održan na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Povereništvo Saveza samostalnog sindikata Srbije u Kladovu podržava napore sindikata da se spreči usvajanje predloženog Zakona o radu, koji je, kako ocenjuju, poguban za radničku klasu.

– Za članstvo u kladovskom kraju neprihvatljive su na brzinu i bez javne rasprave predložene odluke koje ugrožavaju osnovna radnička prava, pravo na rad i adekvatnu zaradu. Obrazloženje predlagača da predložene izmene zakona imaju za cilj da se odvoje rad i nerada, odnosno radnici i neradnici nije uverljivo, izjavio je predsednik Povereništva Branko Majkanović.

Ovakva odluka Povereništva Samostalnog sindikata U Kladovu dobila je podršku oko 1.500 članova tog sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari