Protest u Podgorici je demokratski iskaz dela opravdano nezadovoljne javnosti, ali i manipulacija političkih i parapolitičkih organizacija, rekao je u Herceg Novom u ponedeljak uveče predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović na konvenciji uoči lokalnih izbora.

„Sve što radi naša politička konkurencija jeste pokušaj da isteraju svakog investitora iz Crne Gore. Sve što rade, rade da unište političku konkurenciju, da najprljavijom mogućom retorikom kompromituju vlast, vladajuću koaliciju, pre svega DPS“, rekao je Đukanović.

On je, pišu crnogorski mediji, rekao da ima „poštovanje za probleme“, ali i kritički odnos prema onima koji „dejstvujući iz političkih partija ili parapolitičkih organizacija pokušavaju da manipulišu opravdanim nezadovoljstvom radi ostvarivanja onih ciljeva koje nikako ne uspevaju da ostvare kroz regularna pravila političke igre“. Đukanović je ocenio da to „ne ostavlja ozbiljniji trag“, a zahtev upućen na protestu premijeru Igoru Lukšiću da se odluči između građana i mafije tumači kao „tipičnu politikantsku manipulaciju“. „U svakom društvu, pa i crnogorskom postoje manipulanti koji pokušavaju da seju maglu i koji za njihovo višedecenijsko ponovljeno gubitništvo pokušavaju da iskoriste opravdano socijalno nezadovoljstvo dela javnosti. Deo javnosti je to prepoznao i zato mnogi nisu učestvovali u protestu, ne dajući priliku manipulantima da zloupotrebe njihove nedaće“, rekao je Milo Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari