Protivpožarni helikopter MUP Srbije upućen u Severnu Makedoniju 1Foto: MUP

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP Srbije krenuli su danas u Severnu Makedoniju kako bi pružili pomoć u gašenju šumskih požara.

Ispraćaju tima MUP Srbije prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je kazao da je protivpožarni helikopter Kamov Ka-32 upućen u Severnu Makedoniju na osnovu zahteva Vlade te zemlje za pružanje pomoći u gašenju šumskog požara.

„Mi smo spremni da pomognemo svuda gde je to potrebno. Naravno, imajući u vidu proceduru, potrebno je da za to postoje zahtevi tih država. Severna Makedonija se obratila svima koji mogu da pomognu, uključujući i Srbiju“, rekao je Dačić a preneo MUP.

Dodao je da je Srbija spremna da pomogne u gašenju požara i na teritoriji Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, i da čeka da se završi procedura kako bi moglo da se pomogne u gašenju požara na toj teritoriji.

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić kazao je da je helikopter Kamov, koji se u regionu izdvaja po svojim maksimalnim kapacitetima i nosivosti od pet tona vode, prvi put upućen van granica Srbije.

Tim MUP Srbije biće angažovan na potezu Negotino – Konče – Štip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari