Provera za hitno reagovanje 1

Proverom snaga za intervenciju ka ugroženim objektima iz dela jedinica Komande za obuku i vežbovnim aktivnostima na aerodromu Kovin danas je završena vanredna provera sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežba, koja je bila nenajavljena, trajala je tri dana, a na aerodromu „Kovin“ realizovane su vežbovne aktivnosti koje su obuhvatale blokadu i uništenje terorističke grupe i rešavanje talačke situacije, kao i medicinska evakuacija vazdušnim putem.

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković je posle vežbe istakao da je suština bila da se provere snage za hitno reagovanje koje treba da reše početne zadatke i da stvore uslove da u određenim dejstvima imamo inicijativu i da na svaki bezbednosni rizik adekvatno odgovorimo.

U današnjim uslovima ko reaguje brže i spretnije, ko primeni iznenađenje, i to isto iznenađenje spreči, dolazi u taktičku prednost i pobeđuje. Vi ste te snage koje treba da stvore početnu prednost, da zaštite glavne snage koje u konačnom rešavaju bezbednosne probleme, rekao je on.

Diković je najavio da će se ovakve vežbe realizovati i u narednom periodu u cilju dostizanja vrhunskog nivoa uvežbanosti snaga za hitno reagovanje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari