Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin uručio je sertifikate polaznicima projekta Jačanje javnih službi u procesu pružanja pomoći kod osnivanja novih preduzeća, oformljenog pod sloganom „Znanje je vrednost“. Diplome su dobila 92 polaznika zaposlenih prevashodno u Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Garancijskom fondu, ali i onima iz drugih pokrajinskih organa.



Cilj projekta je da obrazuje obučena obučena lica koja će moći da prenesu znanje i iskustvo Evropske unije na svakog ko želi da otvori sopstvenu radnju ili preduzeće.


– Treba da dobijemo savetodavce u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje, kako bi svako nezaposleno lice dobilo savet da krene u sopstveni posao. U tom cilju treba da obučimo više od petsto nezaposlenih lica, tako da budu sigurni da je potrebno ući u preduzetništvo, a državi ostaje da im, kroz subvencije i stimulacije, to i omogući – istakao je Vasin i dodao da je ovo izuzetan multinacionalni projekat koji pokušava da afirmiše preduzetništvo i stvaranje uslova za njegov podsticaj.

Organizator ovog edukativnog programa je vojvođanski Garancijski fond i Nacionalna služba za zapošljavanje, a projekat finansira Austrijska agencija za razvoj ADA. Edukacija je sprovedena iz oblasti konsaltinga namenjenog preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, zatim komunikacija, prezentacija i pregovaranja u Kikindi, Zrenjaninu, Pančevu, Vršcu, Somboru, Subotici, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu.

U ovim gradovima, takođe, predviđena je obuka 550 nezaposlenih lica budućih preduzetnika, potencijalnih učesnika START UP programa za pokretanje sopstvenog biznisa.

Partneri i korisnici programa su, pored NSZ i Garancijskog fonda Vojvodine i Centar za preduzetništvo i menadžment, a nosioci projekta su WIFI-kancelarije iz Srbije i Hrvatske, BFI Burgenland i Lund Reiter&Riesenfelder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari