Košarkaši Crvene zvezde Beograd savladali su u Vršcu Hemofarm sa 81:73 u okviru 14. kola regionalne ABA lige i tako trijumfom počeli novu kalendarsku godinu. Ujedno, to je i prvo slavlje izabranika Svetislava Pešića van Pionira u sezoni.

 Pobeda kojom su se crveno-beli izjednačili na tabeli sa „farmaceutima“ još je značajnija ako se zna da je došla nakon velikog preokreta i sustignutih čak 15 poena zaostatka. Najzaslužniji za slavlje Beograđana bio je Bojan Popović koji je zablistao u poslednjoj četvrtini i ubacio deset poena, od toga dve trojke za preokret, pa se na kraju zaustavio na učinku od ukupno 14 poena i bez promašaja iz igre. Dva poena više postigao je Petar Popović, dok je novajlija Omar Tomas ubacio 11 poena. Kod domaćina Mladen Jeremić je postigao 21, a Boris Savović 17 poena.

Izabranici Željka Lukajića bolje su otvorili meč, u tome su im pomogli i gosti kod kojih su se zbog nervoze u strelce upisala samo tri igrača, pa je prva četvrtina okončana dvocifrenom prednošću domaćina (23:13). Ista slika viđena je i do velikog odmora pa je zahvaljujući Savoviću, Pantiću i Nešoviću Hemofarm stigao i do maksimalnih 15 poena razlike, ali je na poluvremenu ipak bilo samo plus 10 (46:36). Treća deonica donela je bolju igru crveno-belih koji su postepeno topili prednost domaćina, ali je pravi preokret usledio tek u poslednjih 10 minuta igre. Agresivna odbrana dovela je do toga da Hemofarm mora da pokušava da pogodi iz teških situacija u čemu nije uspeo, dok je Zvezda predvođena Bojanom Popovićem pogađala van linije 6,75 i na kraju zasluženo preokrenula i upisala četvrtu pobedu u sezoni.

Crvena zvezda Beograd u narednom kolu u utorak dočekuje Budućnost, dok Hemofarm dan kasnije gostuje Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari