U petak, 22. jula navršava se godinu dana od kada je Marina Andrejić (39) iz Majilovca, ubila sina Đorđa (13), na njivi u blizini sela. Zbog toga je pred Višim sudom u Požarevcu osuđena na 20 godina, na koju je njen branilac uložio žalbu Apelacionom sudu, koji po njoj još nije odlučivao.

Da je sud uvažio predlog Višeg javnog tužilaštva, Marina bi dobila maksimalnu kaznu, jer je reč o ubistvu sa direktnim umišljajem. Međutim, pošto je krivično veće smatralo da se radi o eventualnom, a ne direktnom umišljaju, izrečena je blaža kazna. Marinu je optužnica teretila da je na njivi 22. jula, udarila sina u predelu vrata drvenom držaljom motike, što je izazvalo njegovu smrt. Ona se u selo vratila dva dana kasnije, u konfuznom stanju, bosa i sa modricama. Marinin branilac po službenoj dužnosti advokat Srbislav Stojanović kaže da Apelacioni sud u Beogradu još nije odlučivao o njegovoj žalbi.

– Do danas još nisam dobio poziv Apelacionog suda povodom moje žalbe. Sigurno ću prisustvovati sednici Apelacionog veća kada budu odlučivali po mojoj žalbi. Tamo ću obrazložiti na šta se konkretno žalim i dodati još neke činjenice koje u žalbi nisam naveo. Mislim da će Apelacioni sud prihvatiti moje argumente i ukinuti presudu Višeg suda u Požarevcu – istakao je Stojanović i dodao da očekuje da će Apelacioni sud o njegovoj žalbi odlučivati, najverovatnije, u septembru. On kaže da nakon prvostepene presude Marini Andrejić nije urađen nijedan pokušaj pronalaženja ostataka tela nestalog dečaka Đorđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari