Prva konferencija o nastavi matematike i informatike na kragujevačkom PMF-u 1Foto: Z. S. M.

 

Institut za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu organizuje 29. i 30. avgusta Prvu konferenciju o nastavi matematike i informatike (The First Conference on Mathematics and Computer Science Teaching, TEMATCOM 2024).

Svečano otvaranje konferencije je 29. avgusta u 10 sati u Sali A-II-1 PMF-a.

Prva konferencija o nastavi matematike i informatike (The First Conference on Mathematics and Computer Science Teaching, TEMATCOM 2024) je nacionalna konferencija sa međunarodnim učešćem.

Nastavnici i saradnici Prirodno-matematičkog fakulteta, a pre svega Institut za matematiku i informatiku, kao institucija koja više od pola veka školuje nastavnike matematike i informatike, smatrali su da je pravi trenutak da se putem ove konferencije okupe svi oni koji se bave unapređivanjem nastavne prakse, bilo kao istraživači ili kao praktičari, ističu organizatori.

Po njihovom mišljenju to će biti odlična prilika za razmenu naučnih rezultata, dobrih praksi, i ostvarivanje saradnje kolega iz čitave Srbije, regiona i šire.

Želja organizatora je, kako navode, da istu konferenciju periodično organizuje, a neposredni povod za prvu u nizu je obeležavanje 70. rođendana prof. dr Branislava Popovića, koji je presudno uticao na reforme stidijskih programa matematike (i informatike) u domenu metodike nastave matematike i srodnih predmeta koji su usmereni na sticanje nastavničkih kompetencija.

Zvanični jezici konferencije su srpski i engleski.

Odabrani kompletni radovi, nakon procesa recenziranja, biće objavljeni u Zborniku Konferencije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari