Na kraju 2010. godine fudbalski klub Rudar iz Kostolca u anketi „Najbolji sportisti požarevačkog kraja“ proglašen je za drugu ekipu Braničevskog okruga u kategoriji seniora. Pošto je priznanje za najbolji sportski kolektiv dobio rukometni klub Požarevac, ova nagrada ujedno znači i to da su „zeleno-crni“, po oceni komisije, najuspešniji fudbalski klub prošle godine u okrugu.

Kostolčani su dobili potvrdu za uspeh koji su ostvarili u jesenjoj sezoni, jer su prvi deo prvenstva u zapadnoj grupi Srpske lige završili na odličnoj drugoj poziciji i u nastavku šampionata biće ozbiljan kandidat za plasman u Prvu ligu. Pripreme prvog tima počele su 15. januara. Uspešan završetak protekle godine, kao i ambiciozni planovi za nastavak sezone bili su razlog da porazgovaramo sa Nebojšom Blagojevićem, generalnim sekretarom FK Rudar.

– Zaista sam veoma zadovoljan priznanjem koje smo dobili, a još više ostvarenim rezultatom u jesenjem delu prvenstva. To je odličan rezultat i otvara nam mogućnost da sa pravom razmišljamo o borbi za titulu prvaka i plasmanu u Prvu ligu – rekao nam je Blagojević. – Podsetiću da je Rudar pre samo godinu i po dana igrao u Zonskoj ligi i da je klub bio totalno neorganizovan, iako je raspolagao istim sredstvima kao sada. Dolaskom nove uprave, koju je predvodio pokojni čika Bora Jovanović Beka, legenda kostolačkog i srpskog fudbala, klub je stabilizovan i napravljena je strategija rada i razvoja, što je vrlo brzo rezultiralo povratkom u Srpsku ligu i osvajanjem solidnog petog mesta u prvoj sezoni. Pored uspeha na terenu uspeli smo da povratimo interesovanje Kostolčana za fudbal, a na taj način i publiku na stadion. Ponovo smo postali značajan činilac srpskog fudbala i vratili ugled i poštovanje koje je Rudar u svojoj bogatoj istoriji imao. Grupa entuzijasta u sadašnjoj upravi i pravih fudbalskih znalaca, koju uz mene čine još potpredsednik Marjanović, kao i gospoda Lalić, Radovanović, Grujić, Vratonjić i do smrti čika Bora Beka, donela je prošlog leta hrabru odluku da se igrački kadar drastično podmladi, angažovanjem mladih fudbalera iz Kostolca i okolnih mesta. Na taj potez smo se odlučili nakon dovođenja proverenog stručnjaka Ivana Čančarevića na mesto šefa stručnog štaba. Dolaskom čoveka sa ogromnim iskustvom, velikog pedagoga i fudbalskog znalca na mesto novog trenera, dobio je i klub i mladi igrači. Čančarević, koji dnevno provodi i po osam sati na terenu, doneo je pobednički karakter i velike ambicije, što je uspeo da prenese i na fudbalere. Rudar je postao homogen kolektiv, što je dovelo i do dobrih rezultata. Rudar je postao klub i tim koji svi poštuju, što se najbolje može videti na gostovanjima u Šapcu, Čačku, Kraljevu i drugim mestima – naveo je Nebojša Blagojević, generalni sekretar kostolačkog srpskoligaša.

Govoreći o osvajanju titule jesenjeg visešampiona Blagojević je istakao da su najveći doprinos dali igrači i stručni štab, koji predvode Ivan Čančarević i njegov pomoćnik Mihajlo Bura. Uprava je svoj doprinos dala u organizacionom delu. Ambicije kluba u prolećnom delu prvenstva su velike, a pogotovo što glavni rivali gostuju u Kostolcu, tako da su šanse za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang realne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari