Prva Novosadska nedelja ponosa počinje 13. maja

Ostavite komentar


  1. Dokle cemo vise da tolerisemo otvoreno propagiranje bilo koje seksualne orijentacije? Da li se secamo sta znace pojmovi kao npr. pristojnost i privatnost, diskretnost itd.? Kao sto me ne zanimaju i ne zelim da znam detalje iz seksualnog zivota heteroseksualaca, isto tako ne zelim da mi se nabijaju na nos ni bilo koje druge pojedinosti i asocijacije na preferirane nacine zadovoljavanja svih drugih! Ali ono sto me licno u celoj prici najvise nervira je vrlo perfidno izabran zastitni znak/simbol, sarena duga, taj globalni simbol “srece na kraju iste“. Propaganda svih tih drukcijih seksualnih orijentacija je zaista neverovatno nametljiva i vrlo agresivna. Aman bre ljudi, radite sta god hocete u privatnosti vasih domova, ne smarajte vise vecinu populacije sa vasim afinitetima i prestanite da nam ih namecete kao nesto krajnje pozeljno.

    1. Ovaj narod I ne pripada Evropi. Bliza im je Uganda. Ovakva mrznja prema ljudima koji samo zele da zive normalan zivot, pokazuje ko smo I sta smo. Prevazidjeno pleme, a ne ozbiljna nacija. Gusle I mitologija I opsta kradja. I naravno, uvek je neko drugi kriv. A odgovor lezi u ogledalu. Niko nije slep kao onaj sto ne zeli da vidi.

  2. Pride parada u Novom Sadu! Pa sad cu se ustati!!! Od kako srbistan ima čaleta za premijera, sad su svi cool pa ne smeta ni da voles ovo, ni da voles ono! Jao čobani, broje vas u glavu celavi pravoslavci, kad sjasu ovi kriminalci na čelu sa žvalurdanom jednog dana i čaleta ne bude više fora, pa kad krenu da vas vijaju govnavim motkama zato što ste se onomad šetali i paradirali, đavo će vam biti kriv! Previše ljubavi može da ubije

  3. Vasa uporna cenzura je vrlo nepristojna, selektivna i pristrasna, da ne pominjem da je jasan znak krajnje netolerancije prema drukcijem misljenju. Besramno nam namecete jedan jedini nacin razmisljanja i ponasanja kao apsolutno prihvatljiv. Sve ostalo za vas i za sve one sa slicnom agendom je neprihvatljivo. Ponovicu jos jednom, a onda cu “zalepiti“ i moj po ko zna koji put cenzurisani komentar na ovu temu: javno prezentavanje i “nabijanje na nos“ gradjanima Srbije BILO KOJE SEKSUALNE ORIJENTACIJE je potpuno neprihvatljivo jer je nepristojno, uznemirava vecinu ljudi na najnegativniji nacin i ne doprinosi na sva zvona propagiranoj “toleranciji“, naprotiv!
    A evo ponovo i mog “strasnog“ komentara:

    Dokle cemo vise da tolerisemo otvoreno propagiranje bilo koje seksualne orijentacije? Da li se secamo sta znace pojmovi kao npr. pristojnost i privatnost, diskretnost itd.? Kao sto me ne zanimaju i ne zelim da znam detalje iz seksualnog zivota heteroseksualaca, isto tako ne zelim da mi se nabijaju na nos ni bilo koje druge pojedinosti i asocijacije na preferirane nacine zadovoljavanja svih drugih! Ali ono sto me licno u celoj prici najvise nervira je vrlo perfidno izabran zastitni znak/simbol, sarena duga, taj globalni simbol “srece na kraju iste“. Propaganda svih tih drukcijih seksualnih orijentacija je zaista neverovatno nametljiva i vrlo agresivna. Aman bre ljudi, radite sta god hocete u privatnosti vasih domova, ne smarajte vise vecinu populacije sa vasim afinitetima i prestanite da nam ih namecete kao nesto krajnje pozeljno.
    A sad, pocite sa cenzurom!

    1. Slažem se potpuno sa prethodnim komentarom . Treba razumeti da je ideologija LGBT…. itd populacije odnosno njihovih ideologa u suštini totalitarna i da ne dopušta drugačije mišljenje ili stil zivota i ponašanja tj. Međjuljudskih odnosa. Državu su uzeli za svog partnera i sada nas rastacu na sastavne delove. Nema tu kraja, kao sto nema ni ,,P,, od ponosa u onome sto rade, promovišu i nasilno proturaju u javni život Srbije ali i drugih zemalja u okruženju. Zar da naš Novi Sad – Srpska Atina ovim ,,ponosom” da bude ponižena? Bože, pomozi nam bar Ti, kada već sami sebi odmazemo!

      1. @Nikola B.B. : U redu je što je Vaš tekst objavljen, ali i da nije objavljen bilo bi u redu, jer je prilično homofoban. To što se Vama neko ne dopada ili što imate osećaj “da Vam neko nešto nabija“ ne daje Vam za pravo da zakonom zagarntovana prava drugih osporavate i pravdate time kako Vi “imate drukčije mišljenje“. To u normalnom i pravno uređenom svetu ne postoji. To ostavite u Vaša 4 zida (u Vašoj glavi).
        Lepo u tekstu Danasa stoji “ …ciljevi Novosadske nedelje ponosa i Novosadskog prajda ukazivanje na loš položaj LGBTI populacije i ostvarivanje prava koja su zagarantovana Ustavom Srbije, podizanje vidljivosti ove ranjive grupe u Novom Sadu …’’ Da li je ovo u suprotnosti sa važećim zakonom i propisima ove države ? Nije! Da li je diskriminacija, po terenutno važećim zakonima ove zemlje, po rasnoj nacionalnoj ili seksualnoj pripadnosti dozvoljena? Nije! Ako je to tako, a jeste, onda osporavanje zakonom dozvoljenih prava manjinskoj zajednici nije ‘’drukčije mišljenje’’.
        I na kraju ‘’biser’’ Vašeg teksta (i povod za moj komentar) je ‘’ Ali ono sto me licno u celoj prici najvise nervira je vrlo perfidno izabran zastitni znak/simbol, sarena duga, taj globalni simbol “srece na kraju iste“. Pobogu čoveče, duga je prirodni fenomen. Simbol duge može da koristi bilo ko i bilo gde u svetu.
        Možete ga i Vi koristiti za logo Vaše firme ili proizvoda ili kao sliku na majici ili ukrasni detalj na zidu ili prosto uživati sad u proleće posle kiše … Nemojte mi samo reći da baš zbog ‘’njih’’ ni ne pogledate dugu.
        @Vladan : Zanimljivo i predpostavljam iz Vašeg teksta de je u pitanju ‘’negativna ideologija’’.
        Kako da se odbranimo od takve ideologije? Za sada od akcija vidim samo da ‘’oni ono svoje rade u 4 zida’’, eventualno poneko pedagoško prebijanje na ulici, mogućnost zapošljavanja i karijernog napredovanja svesti na minimum, naravno ako smo u Beču izbegavanje ‘’određenih ‘’ semafora. Šta još učiniti, jer neke od nas ‘’poštenih ljudi’’ često vređa i sam pogled i sama pomisao na postojanje takve ideologije, da nemamo vremena i ne stižemo da nas uvrede ostale stvari iz svakodnevnog života.
        A to su: siromaštvo, korupcija, nepostojanje pravne države … kupljene diplome i doktorati … namešteni tenderi, zakazivanje na pregled za godinu dana, odlazak maladih u inostranstvo … (i neka svako doda još šta misli da ga vređa)

    2. Bravo za komentar, usaglasavam se sa njim. I ja sam pokusao da objavim jedan koji je naravno vrlo brzo bio cenzurisan…

    3. @Bane Sto ste toliko nervozni, gospodine Bane? Cemu ta agresivnost? Simboli i simbolika su uvek bili vrlo bitni, kao pomoc za plasiranje osnovne poruke, ali to ne moram vama da objasnjavam. Cim nema argumenata, odmah idu kvalifikacije kao “homofob“, “diskriminator“, “onaj koji prebija drugacije osobe na ulici“ itd. Neko bi mogao da pomisli da ste vrlo neinteligentna osoba. Ja ne mislim tako, mislim da ste vrlo inteligentni, ali da svoju “pamet“ koristite za “tamnu stranu“. Gde ste vi to videli da sam bilo koga diskriminisao time sto ne zelim da se po ulicama slavi BILO CIJE SEKSUALNO OPREDELJENJE, kako sam to vrlo jasno rekao? Zasto ste zlonamerni i usput vrlo agresivni, niko vas nije napao, ni vase opredeljenje, kakvo god da je ono? Jednostavno, nije pristojno i nije dostojanstveno na ulici reklamirati svoju seksualnu opredeljenost, to je sustina cele price. Sta je sledece? Da li ste mozda videli na sta lice slicne manifestacije na zapadu? Na granici su da predju u orgijanje, jer je jedino sto fali sam seksualni akt, sve ostalo na tamosnjim manifestacijama je tu. To jos nismo videli na nasim ulicama, ali ka tome se ide, polako ali sigurno, korak po korak! Ali jos bitnije, zasto se brinete samo za diskriminaciju LGBT osoba, zasto vas ne brine diskriminacija kao pojava, generalno? Hocete mozda reci da niko drugi u drustvu nije diskriminisan, recimo trudnice koje neretko dobijaju otkaz jer zele da radjaju? To nije u vasem fokusu interesovanja, zar ne? Za mene licno uvek su bitnije majke, jer bez njih ne bi postojale ni LGBT osobe. A malke u Srbiji, one buduce i one koje to vec jesu, su jedna od najvise diskriminisanih kategorija stanovnistva. Da li ste upoznati sa siroko rasirenim desavanjima na zapadu, vezano za nametanje LGBT agende na silu od strane drzavnih aparata, od najmanjeg uzrasta, kao i za posledice odbijanja roditelja da se povinuju takvom razornom delovanju na njihovu decu? Da li znate da je dovoljno da vas u nekoj od nordijskih zemalja optuze da ste homofob i ako ostanete pri svom legitimnom stavu moze vam se vrlo lako desiti da ostanete bez sopstvenog deteta? Gde je pravo na sopstveno misljenje? Da li roditelji imaju pravo da vaspitavaju svoju decu u skladu sa sopstvenim uverenjima? Po vama izgleda da nemaju. To se odavno desava u mnogim drzavama zapada, da li je to ono sto vi zagovarate da treba da se desava i u Srbiji? Gospodine Bane, manite se ispraznog etiketiranja, u pitanju su vrlo ozbiljne stvari. U svoja cetiri zida budite sta zelite, u granicama zakona i zdravog razuma, na ulici je potrebna osnovna ljudska pristojnost. Seksualnost ne podrazumeva da je treba reklamirati po ulicama i trgovima. Odakle vam takva ideja da je civilizacijski i ljudski prihvatljivo da mi na ulici vi ili bilo ko drugi plasira svoje afinitete tog tipa? I ako to ne zelim i to ne prihvatam, odmah ide salva etiketa i najgorih uvreda. Jedini agresivni u ovoj prici ste vi.

  4. Da li je ovo moguce? Prvo cenzurisete moj komentar/odgovor gospodinu Banetu, pa ga onda ipak objavite 12.maja 2019. u 20:33 (imam skrinsot kao dokaz), a onda uradite autocenzuru sebe i skinete komentar. Pa je li to moguce: cenzura-objava komentara-autocenzura-uklanjanje komentara? Ne mogu da verujem cime se vi bavite!

  5. Kada se svako bude držao za ruke i venčavao u svoja četiri zida Prajd će postati ono što je odavno svuda u civilizovanom svetu – velika vesela žurka na kojoj je svima lepo.
    Dokle god sebi neko daje za pravo da odlučuje šta je to ‚‚normalno‚‚ ostaćemo u mraku.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.