Svoj prvi nastup u međunarodnoj konkurenciji reprezentacija mlađih kadeta Srbije (igrači do 16 godina) imaće od 17.00 u Vladičinom Hanu protiv svojih vršnjaka iz Makedonije. Reprezentativci Srbije od subote se nalaze na pripremama na jugu Srbije na čelu sa selektorom Dejanom Govedaricom, a trenirali su na stadionu Morave u Vladičinom Hanu.


– Za nas su ove utakmice značajne da proverimo kapacitet izabranih igrača i biće naš prvi zvanični nastup od formiranja reprezentacije u ovom sastavu – rekao je selektor Govedarica.

Ove reprezentacije sastaće se i u četvrtak u Surdulici na renoviranom stadionu prvoligaša Radnika. Krajem meseca pripreme u Vladičinom Hanu obaviće i kadetska reprezentacija Srbije, koja će u gostima protiv Makedonije odigrati dve prijateljske utakmice. Selektor kadeta Branislav Nikolić upoznat je sa logističkim potencijalom stadiona u Vladičinom Hanu uoči dolaska na pripreme koje će trajati nekoliko dana.

– Ovo je prvo gostovanje reprezentativnih selekcija mlađih kategorija na jugu Srbije i biće to prilika da nešto nauče i ovdašnji treneri iz sedam opština Pčinjskog okruga – istakao je za Danas Slađan Miljković, instruktor Fudbalskog saveza Srbije za mlađe kategorije u ovom okrugu.

Prijem za dve reprezentativne delegacije priredio je i predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović. U poluvremenu današnje utakmice pod pokroviteljstvom kompanije Idea biće organizovano takmičenje u izvođenju jedanaesteraca za najmlađe igrače, a najboljima će pripasti nagrade. Za prvo gostovanje jedne od reprezentativnih selekcija na jugu Srbije vlada veliko interesovanje pa se na stadionu u Vladičinom Hanu očekuje više od 3.000 gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari