Prva repriza predstave „Emilija Galoti“ večeras u zaječarskom pozorištu 1Plakat

Narodno pozorište “Zoran Radmilović” Zaječar je tokom pandemije pripremilo više pozorišnih predstava. Jedna od njih je „Emilija Galoti“ Gotholda Efraima Lesinga, u režiji Tare Manić, čija je prva repriza je večeras.

Pretpremijerno, bez publike, “Emilija Galosti” zaječarskog teatra igrana je u junu, premijerno je igrana u oktobru na festivalu “Dani Zorana Radmilovića” a večeras je prva repriza.

-Emilija Galoti je junakinja koja ne samo da veruje, nego je otelotvorenje svih vrednosti sveta koji umire. Ona, takva, gotovo nestvarna, mora da nađe svoje mesto u svetu koji postaje sušta suprotnost onoga što je poznavala ceo svoj život. Taj sudar starog i novog, prikazan kroz prizmu ove mlade žene, stvoriće lomove, stvoriće sukobe i, konačno, stvoriće žrtve – kažu u zaječarskom pozorištu najavljujući prvu reprizu.

„Emiliju Galoti“ Gotholda Efraima Lesinga režirala je Tara Manić, dramaturg je Vuk Bošković, kostimografkinja i scenografkinja Selena Orb, autorka video materijala, fotografija i plakata je Marijana Janković, dizajn animacije potpisuje Milica Milosavljević, a dizajn zvuka Dušan Purešić.

Uloge tumače glumci pozorišta iz Zaječara Jelena Rajić, Miloš Tanasković, Miloš Đuričić, Predrag Grbić, Nataša Petrović, Ana Bretšnajder i Branislav Mijatović. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari