Četvoročlana ekipa Crvenog krsta beogradske opštine Stari grad imaće ovog vikenda jedinstvenu priliku da svoju sposobnost pokažu na trci Formule jedan u Monte Karlu. Kako je ekskluzivno iz Monaka za Danas rekla vođa ekipe doktorka Ljubica Dragišević, četvoročlani tim ima zaduženje da zbrinjava publiku.

Četvoročlana ekipa Crvenog krsta beogradske opštine Stari grad imaće ovog vikenda jedinstvenu priliku da svoju sposobnost pokažu na trci Formule jedan u Monte Karlu. Kako je ekskluzivno iz Monaka za Danas rekla vođa ekipe doktorka Ljubica Dragišević, četvoročlani tim ima zaduženje da zbrinjava publiku. Nalazeći se na tribinama uz samu stazu, omladinci Crvenog krsta Srbije ukazuju pomoć posmatračima u slučaju tegoba, ali i predstavljaju vezu između osoblja Crvenog krsta Monaka na stazi i doktorskog osoblja van trke.
Obavezu, ali i čast da svoje umeće pokaže na trci za veliku nagradu Monaka, ekipa Crvenog krsta stekla je osvojivši prvo mesto na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći koje je održano u Irskoj, u julu prošle godine, u konkurenciji 27 ekipa prve pomoći nacionalnih društava. Četiri devojke i mladića, uzrasta od 18 do 22 godine, već tri dana su u prestonici Kneževine Monako gde na svim treninzima tokom trkačkog vikenda vrše sanitetsko obezbeđenje trke. Kuriozitet predstavlja i činjenica da je prošlogodišnju trku u Monte Karlu takođe pomogla ekipa Crvenog krsta iz Srbije budući da su Evropsko prvenstvo osvojili omladinci Crvenog krsta Palilule. R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari