Prvi kviz ovogodišnjeg izdanja "Pod krošnjama na Štrandu" održan je iz nemačkog jezika 1Foto: PIxabay/ LubosHouska

Najmlađi Novosađani koji su protekle nedelje imali priliku da uče nemački jezik i kulturu podunavskih Nemaca, kao i o Evropskoj uniji u Biblioteci na Štrandu, učestvovali su danas u kvizu u okviru programa „Pod krošnjama na Štrandu“, saopštili su organizatori.

Na takmičenju koje je organizovano u Novom Sadu prvo mesto osvojio je Dušan Barišić, drugo Katarina Barišić, dok je treća bila Vasja Petrić.

Žiri su činile predsednica udruženja „Donaubrucke Neusatz“ Sonna Kopčalić i predstavnica EU info centra iz Novog Sada Radmila Dragnić.

Novosadski dečji kulturni centar je poklonio „Neven“ i „Mali neven“ Biblioteci na Štrandu, odnosno, učesnicima manifestacije Pod krošnjama na Štrandu.

Od ponedeljka, 12. jula na programu za mlađu grupu je slovenački jezik i kultura, kao i mini predavanje o Evropskoj uniji, dok starija grupa nastavlja sa učenjem rumunskog jezika.

Manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu“, koju organizuju Heror Media Pont, Gradska biblioteka u Novom Sadu i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, otvorena je 5. jula u Biblioteci na Štrandu.

Kako je najavljeno iz gradske uprave, tokom leta biće organizovane radionice jezika manjinskih zajednica i znakovnog jezika namenjene deci od 5 do 12 godina, svakog radnog dana od 19.00 do 20.00 sati u Biblioteci na Štrandu, a subota je rezervisana za kviz provere znanja stečenog tokom nedelje.

Ove godine na programu su nemački, slovenački, rusinski i znakovni jezik, a za mlade, od 13 do 19 godina, organizovan je kurs rumunskog jezika koji se održava tokom jula.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Uprave za kulturu Grada Novog Sada, uz podršku Delegacija EU u Srbiji, i organizacije Donaubrücke Neusatz i Ecocivilisation, a ove godine se održava po deveti put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari