Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković posetio je opštinu Prijepolje, čiji domaćin je bio predsednik opštine Emir Hašimbegović kao i predsednik skupštine Vukosav Tomašević.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Sportskog saveza Prijepolje i predstavnici atletskog kluba. Tema sastanka je bila organizacija prvog atletskog Mitinga äPrijepolje 2014″ koji se nalazi i u zvaničnom kalendaru Evropske atletike i održaće se 4. septembra. Na sastanku su dogovoreni određeni koraci u narednom vremenskom periodu i obaveze grada i Saveza koji će aktivno učestvovati u organizaciji ovog takmičenja. Domaćin se potrudio da već prve godine obezbedi nagradni fond u iznosu preko 5000 evra, kao i prenoćište za sve učesnike. Cilj je da Miting postane tradicionalna manifestacija po kojem će Prijepolje biti poznato u Evropi i svetu. Discipline su: 100m (ž/m), 400m (ž/m), 800m (m), 1500m (ž/m), 5000m (ž), 3000m (m), skok u dalj (ž/m) i bacanje kugle (m).

Ekipno prvenstvo Srbije u Kragujevcu

U nedelju 3. avgusta u Kragujevcu je održano Ekipno prvenstvo države za seniore i seniorke. Učestvovali su i brojni takmičari iz regiona van konkurencije, a od srpskih šampiona nastupili su Emir Bekrić, Asmir Kolašinac (na fotografiji), Tatjana Jelača, Milan Ristić iá Vedran Samac. Domaćin takmičenja je „Radnički“ iz Kragujevca koji se potrudio da obezbedi maksimalne uslove za sve takmičare, a svi ljubitelji atletike mogli su i putem interneta da prate takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari