Prvi Sajam obrazovanja u Vranju 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Prvi Sajam obrazovanja u Vranju biće održan 26. aprila, u maloj sali Sportske hale, dogovoreno je na sastanku direktora i predstavnika svih osnovnih i srednjih škola, kao i visokoškolskih ustanova sa teritorije Grada.

Kako je rečeno na sastanku, cilj organizovanja Sajma obrazovanja je, pre svega, „usmeravanje svršenih osnovaca i srednjoškolaca pri izboru budućeg zanimanja, ali i promovisanje učenja kao doživotnog procesa i ukazivanje na značaj školovanja i kontinuiranog usavršavanja“.

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, rekao je da će se na Sajmu obrazovanja predstaviti visokoškolske ustanove, sve srednje škole sa teritorije Grada, kao i Dom učenika srednjih škola.

„U cilju promovisanja dualnog obrazovanja, učešće na Sajmu obrazovanja uzeće i predstavnici Privredne komore Srbije, kao i lokalni privrednici“, istakao je Milenković.

Sastanku je prisustvovala i Marina Ilić, načelnica Školske uprave Leskovac, koja je naglasila da je „ideja izuzetna, tim pre jer je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržalo plan upisa za školsku 2023/24. godinu“.

„Ovo je prilika da se vidi da li će podržan plan uroditi plodom i da li ćemo smerovima i obrazovnim profilima koje smo podržali udovoljiti potrebama postojeće privrede u Vranju“, rekla je Ilić.

Prvi Sajam obrazovanja u Vranju, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Vranja, biće otvoren od 11 do 15 sati, a svi zainteresovani đaci završnih razreda osnovnih i srednjih škola moći će, na jednom mestu, da dobiju sve informacije koje ih zanimaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari