Stanovnici Rume uskoro će dobiti jedinstveni stambeno-poslovni kompleks „Most II“, površine skoro 8.000 kvadratnih metara, sa atraktivnim rotirajućim restoranom na vrhu, iz koga se pruža izuzetan pogled na Frušku goru i celokupan Srem, objavio je portal eKapija. Projekat ovog objekta sačinila je firma „Yelmar“ koja je ujedno i investitor i izvođač radova.


– Kompleks ima 80 stanova različite strukture – od garsonjera površine 23,5 kvadrata, do četvorosobnih stanova od 105 i dupleksa do 112 kvadrata. U prizemlju su četiri lokala sa galerijom a rotirajući restoran ima kapacitet do 150 osoba, sa pet apartmanskih jedinica, pripadajućom kuhinjom i pomoćnim prostorom, i krovnom terasom – kaže Đorđe Jelača, glavni projektant i vlasnik kompanije „Yelmar“ i dodaje da je specifičnost ovog kompleksa upravo rotirajući restoran sa pogledom na Frušku Goru i ceo Srem.

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa „Most II“ započeta je u aprilu 2015. godine, a planirani rok za završetak radova je decembar 2016. Trenutno su u toku zidarski radovi na spoljašnjim fasadnim i unutrašnjim zidovima, i izvođenje instalacija Vik-a i elektroinstalacija. Planirano je da se svi grubi građevinski radovi završe do maja. Jelača očekuje da prvi stanari budu useljeni u januaru 2017. godine i ističe da je interesovanje kupaca zadovoljavajuće, a cena kvadrata stambenog prostora kreće se između 700 i 800 evra, dok je vrednost kvadratnog metra poslovnog prostora i restorana 1.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari