Dodjeljivanjem nagrada na kviz takmičenju osnovnih škola, nevladino udruženje „Bonum“ nastavlja započeti projekat „Reci droga – NE“ čija je realizacija počela krajem 2008 godine.

Kviz takmičenje je održano u velikoj sali pljevaljske Gimnazije, a učestvovali su predstavnici četiri osnovne škole, koji su pokazali najbolje znanje tokom radionica koje su proteklih mjeseci organizovane u prostorijama ovog udruženja. Žiri u sastavu: dr. Belma Hadžiosmanović, zamjenik direktora pljevaljske Gimnazije mr. Hajrudin Kujundžići prof. Budimir Bijedićsu najboljim takmičarima dodijeli prigodne nagrade.

Prvu nagradu, štampači skener osvojili su predstavnici OŠ „Ristan Pavlović“, drugo mjesto i DVD plejer osvojila je OŠ „Boško Buha“, treće mjesto i CD plejer osvojila je OŠ „Salko Aljković“ i četvrto mjesto priznanje za učešće na takmičenju dobila je osnovna škola „Mihailo Žugić“ iz Odžaka.

Ruždija Strujić, predsjednik NVU „Bonum“ ističe da je edukacijom obuhvaćeno oko 300 učenika i da je zadovoljan odzivom. Strujićzamjerku upućuje roditeljima zbog nezainteresovanosti za ovaj projekat. „Očekivao sam danas da završnom takmičenju prisustvuje veliki broj roditelja djece koja učestvuju u kvizu, međutim razočaran sam zbog nezainteresovanosti. Problem narkomanije u gradu prevashodno treba da bude problem za roditelje. Ovo je najbolji pokazatelj da za probleme savremenog društva djeca pokazuju veći nivo svijesti od svojih roditelja“, istakao je Strujići najavio da je u narednom periodu planirano nekoliko TV i radio emisija na ovu temu.

Razlog za pokretanje kampanje je u tome što se uočava sve veća zainteresovanost mladih ljudi za uzimanjem opojnih sredstava. Istraživanja pokazuju da je u Pljevljima skoro svaki treći učenik probao opojna sredstva u toku 2008. godine, a šest mladih je umrlo zbog prekomjerne upotrebe droge. Kampanju je podržala komisija Vlade Republike Crne Gore za dodjelu sredstava NVO iz dijela prihoda od igara na sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari