– Fudbaleri Partizana rutinski su došli do druge prvenstvene pobede ove sezone, pošto su u poslednjem meču 11. superligaškog kola, na terenu kragujevačkog Radničkog gde Metalac dočekuje protivnike, s 2:0 (2:0) savladali debitanta u domaćoj eliti.

Metalac – Partizan (0:2)

STADION: Čika Dača. GLEDALACA: 2.500. SUDIJA: Vlado ođović (Vrbas). STRELCI: Petrović 18, Moreira 38. ŽUTI KARTONI: Misdongard, Rakočević (Metalac).

METALAC: Živković, Vasić, Simović, Otašević, Rakočević, Gojak, Krasić, Teodorović (od 68. Savićević), Obradović (od 46. Stošković), Jeremić, Misdongard (od 90. Zukić).

PARTIZAN: M. Božović, Knežević, Đorđević, Krstajić, Lomić, Fejsa, Petrović, Moreira, Ljajić (od 66. Tomić), Bogunović (od 88. B. Jovanović), Ilić (od 68. Vašington).

Šampionu je bilo dovoljno prvo poluvreme da napravi novi bodovni trokorak u odbrani titule. Mada bez standardnog napadačkog tandema i prvih strelaca ekipe Diare (grip) – Klea (povreda) i ranjiv posle poslednjeg debakla u Evropi, tim iz Humske je već u 18. minutu načeo slabijeg rivala. Ilić se izborio za loptu pored korner zastavice, uposlio Bogunovića, a on je posle nekoliko dodira odložio povratniku u prvu postavu Radosavu Petroviću, koji je šutem iz prve, sa 20-ak metara, poslao iza nemoćnog Živkovića, Partizanovog golmana na pozajmici u klubu iz Gornjeg Milanovca. Pokretač prve gol akcije „krivac“ je i za dupliranje vođstva gostiju, jer je na njegovu asistenciju Almami da Silva Moreira utrčao u kazneni prostor, nadmudrio istrčalog čuvara mreže domaćina i plasiranim udarcem prekinuo lični poenterski post (38). Imali su crno-beli i u nastavku više vrlo izglednih šansi za još ubedljiviju pobedu, Moreira se čak u 89. minutu ponovo upisao u strelce ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda, međutim, rezultat je ostao isti. Trijumf razigranog favorita ozbiljno je ugrožen samo početkom drugog poluvremena, kada je pokušaj rezerviste Stoškovića završio iznad prečke gola Mladena Božovića, koji je posle serije slabijih izdanja Radosavljevića opet stao na gol liniju, odakle su ga oterale greške u evropskim kvalifikacijama. To je samo jedna od rokada trenera Gorana Stevanovića, koji i dalje luta u traženju idealne formacije i igrača za koje veruje da mogu i hoće da isprate njegove ideje, pa se velika grupa fudbalera vrti u trouglu prvih 11 – klupa – tribine.

Uhapšeno 17 navijača

Kragujevačka policija pre meča je uhapsila 17 navijača Partizana zbog izazivanja incidenta u centru grada. Grupa kragujevačkih navijača Partizana se drsko i bezobzirno ponašala u kafani „Kod konja“ gde su u svađi počeli da lome inventar i time pričinili manju materijalnu štetu, navedeno je u saopštenju MUP-a. U jednoj od brojnih tuča koje su izbile oko podneva u Kragujevcu, nožem je izboden jedan navijač Partizana iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari