S novim selektorom i nekim drugim talentovanim klincima, omladinska reprezentacija Srbije ove subote, utakmicom s Ukrajinom, u prvom kolu B grupe na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, započinje odbranu senzacionalne titule kontinentalnog šampiona, osvojene prošlog leta u Litvaniji.

Bez velikih obećanja Veljka Paunovića i njegove ekipe, ali s ambicijom da pređu što više neizvesnog puta kojim su krenuli i prvenstveno, plasmanom među prvih šest selekcija, izbore odlazak na šampionat sveta 2015. godine na Novom Zelandu.

– Voleli bismo, naravno, da ponovimo veliki uspeh generacije mog prethodnika Ljubinka Drulovića, ali nećemo kao ni oni, s početka njihove litvanske avanture, da se zalećemo s velikim izjavama. “Prekopiraćemo” njihovu “korak po korak” strategiju. U ovom trenutku nam je najvažnija utakmica s Ukrajinom, koja nije atraktivan ali jeste veoma kvalitetan protivnik. Em nam je, kao prva, važna zbog probijanja psihološke barijere, em bismo pobedom u njoj štiklirali najvažniji cilj zvani plasman na Svetsko prvenstvo – očekivanja su šefa našeg stručnog štaba pred startnih 90 minuta “orlića” na najjačem evropskom takmičenju u kategoriji igrača do 19 godina.

U zadnji čas, zbog klupskih obaveza pojedinaca, kompletirana selekcija Srbije prvi susret igra u Đeru (17.15), dok će se u susednom mestu Papi sastati sa vršnjacima iz Nemačke (22. jul, 18.00) i Bugarskom (25. jul, 20.15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari