PSG: Čega god se dohvatio Šapić bilo je posla za policiju i tužilaštvo 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Šapić ne odustaje od produbljivanja kratera u budžetu Beograda i zaduživanja, pa je bez obzira što je uhvaćen u nameštanju tendera za kupovinu novih tramvaja, on sada raspisao novi tender, rekao je Stefan Simić predsednik Beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana.

On je dodao da se Šapiću očigledno žuri da završi ovaj posao, pa glasine da neće biti gradonačelnik u narednom mandatu dobijaju dodatnu težinu.

Simić kaže da je jasno da se u ovom poslu radi o novoj korupciji u koju je umešano Šapićevo rukovodstvo i dodaje: „Ne postoji logično objašnjenje kako to Beograd za 25 tramvaja plaća 140 miliona evra (5.6 miliona evra po vozilu), dok Rim istovremeno za 40 tramvaja plaća 130 miliona evra (3.25 miliona evra po vozilu). Ova vest nam dolazi u danu kada je tužilaštvo formiralo slučaj protiv Šapićevog šefa kabineta Nenada Milanovića za nuđenje mita Kentkartu kako bi potpisali novi namešteni ugovor sa gradom za prodaju karata u javnom prevozu, o čemu postoje audio snimci“, naveo je Simić i dodao:

„Gde god se Šapić pojavio i čega god se dohvatio uvek je bilo posla za policiju, tužilaštvo i sud. On nije sposoban da bilo koji problem građana reši bez korupcije, pritisaka, bahatosti i pretnji. Beogradu su neophodni novi tramvaji, ali se oni moraju kupiti na transparentan način po najpovoljnijoj ceni, a ne da platimo duplo skuplje od firmi s kojima Šapić ima dil“, zaključio je Stefan Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari