PSG: Šapić da kaže da li GSP duguje NIS-u 40 miliona evra 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je danas da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić objasni građanima zašto je pomeren rok za prijavu za javnu nabavku evro dizela za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), sa 28. avgusta na 3. septembar, kao i da li je tačno da je do toga došlo zbog neizmirenog dugovanja prema Naftnoj industriji Srbije (NIS) u iznosu od 40 miliona evra.

„Prema našim informacijama prvobitno raspisana javna nabavka od 68 miliona evra pomerena je za sledeću nedelju, jer nije bilo ni ednog ponuđača, pošto ni jedna od firmi ne želi da posluje sa gradom nakon što je nastao dug prema NIS-u“, kazao je predsednik beogradskog odbora PSG Stefan Simić.

Simić je dodao da sada čelnici GSP-a pokušavaju da na svaki način ubede NIS da se ipak prijavi, jer, kako je rekao, ukoliko do ove nabavke ne dođe, uskoro bez goriva će ostati sva vozila javnog prevoza na linijama koje još uvek opslužuje GSP.

„Zaista bih voleo da mi se objasni kako je moguće da je napravljen ovoliki dug s obzirom na iznos novca koji grad troši na njegovo funkcionisanje. Katastrofalnim upravljanjem doveli su do toga da je svaki ulazak u vozilo javnog prevoza ruski rulet, a ako ostanu bez goriva, pitanje je da li ćemo i imati sve polaske“, rekao je Simić, saopštio je PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari