PSG: Građani Sremčice blokirali okretnicu autobusa 511 1Foto: Pixabay/naeim a

Nezadovoljni građani Sremčice sinoć su, kako tvrdi Pokret slobodnih građana, blokirali okretnicu autobuske linije 511 u Lipovici zahtevajući od Grada da reši njihov veliki problem.

Kako navode u saopštenju, GSP je iznajmio liniju privatnom prevozniku koji ne poseduje adekvatna vozila. Građani se žale na vozila koja su u lošem tehničkom stanju, prljavštinu i kašnjenje. Deluje im da bukvalno rizikuju svoje živote ulazeći u nebezbedne autobuse. Kako i zašto je GSP posao poverio tako lošem privatniku?

Pokret slobodnih građana pita šta radi gradska uprava?

„Zbog čega dozvoljavaju da se privatnici ovako ponašaju, a na uštrb gradjana Beograda? Građani Beograda plaćaju ovu uslugu i sa pravom očekuju da autobusi dolaze na vreme, budu bezbedni i čisti“, ističe PSG, navodeći da ovo nije jedina zamerka GSP-u.

„Vozači se žale da ih nema dovoljno, da nedostaje najmanje 500 vozila i da su zarade bedne. Predsednik sindikata „Pravda“ vozača tvrdi da im je još 2014. nepravedno smanjen koeficijent za obračun plate, te da nezadovoljni vozači napuštaju preduzeće. Oni koji ostaju su iscrpljeni radnim satima i lošim vozilima. Čelnici GSP-a su se fokusirali na uvoz radne snage iz drugih zemalja umesto da poprave radne uslove i podignu plate. GSP je,  kupio autobuse iz Turske i iako su novi, ne valjaju, nisu kvalitetni, tvrdi predsednik sindikata. Bezbednost putnika se održava na staklenim nogama. Ne prizivamo, ali ovakvim vođstvom GSP-a nesreća u najavi se nameće sama“, naglašava PSG u saopštenju.

Iz Pokret slobodnih građana daju, kako kažu, garancije građanima Beograda da će kada dođu na vlast, odmah pristupiti revidiranju svih ugovora sa privatnicima i raskinuti sve ugovore koji se ne poštuju i poručuju da Beograđani moraju imati siguran javni prevoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari