PSG: Jedino na šta građani mogu da računaju u javnom gradskom prevozu je sreća 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je da je sreća jedno na šta Beograđani mogu da računju u javnom gradskom prevozu jer su „svaki sistem, kontrola i normalno rukovođenje, poništeni u koruptivnim poslovima“.

„Više od 200 vozača je kažnjeno samo ove godine zbog prekoračenja broja sati za volanom autobusa. Došli smo do situacije da policija apeluje na privatne firme da se drže zakona“, rekao je odbornik u Skupštini Grada Stefan Simić u pisanoj izjavi, povodom jutrašnje saobraćajne nesreće u Umki i kasnijeg požara na autobusu u Železniku.

Kako je naveo, „onaj čiji je posao da se stara o tome i ko je na čelu gradskog sekretarijata za javni prevoz, jedino brine čija firma će preuzeti nove linije i koliko će se ko ugraditi na nameštenim tenderima“.

„Na žalost stradaju građani, pale se autobusi, uništava se imovina svih nas. Tu neće biti nikakve promene sve dok je na vlasti korumpirana i odnarođena Srpska napredna stranka, a grad vodi njen najbolji predstavnik Aleksandar Šapić“, poručio je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari