PSG: Kako je Milorad Vučelić zaslužio Orden Svetog Save

Ostavite komentar


  1. Patrijarh Porfirije postaje ozbiljna politicka licnost na ovom prostoru u svojim postupcima -dodela ordenja ljudima koji su na ivici zakona i tabloidazijaciji drustva,deli narodne osecaje za ravnopravnost svih sto crkva preporucuje…

  2. Pa Vucelic je dobio ovo prznanje posto je bio saborac Slobodana Milosevica i podzavao njegove zlocine setimo se samo zakopavanja u krec Ivana Stambolica najverovatnije da mu je patrijh zbog toga dao orden

  3. Meni ovakvi posrednici s mojim Bogom ne trebaju ! Da se veliki novac odvaja za kamenje a ne za ljude koji umiru, u pandemiji..Nikada necu zaboraviti ono zvalavljenje pleksigasa, uz bolesne i mrtve..Necu ulaziti u hramove i dinar necu odvojiti za njih, do kraja svog zivota.

  4. Sramota za Hrista i njegovu Crkvu. Dobro se zna ko je bio Vučelić u vreme Miloševića. Malo je falilo da skinem krst sa sebe kada sam ovo čuo, a onda rekoh sebi, pa zar da se zbog ovih bestidnika odreknem Hrista. Očito da i sa ovim našim sveštenstvom nešto debelo nije u redu – glavi. U svakom slučaju Porfirije nije moj patrijarh više, kao što nije bio ni Irinej. Svi smo mi grešni, ali da se najviše crkveno ordenje dodeljuje lopovima i plejbojevima stvarno je neshvatljivo.

  5. SPC se svojim postupcima i stavovima sve više distancira i udaljava od svoga naroda.
    Oni koji su nekada najviše ugnjetavali poštene i čestite Srpske domaćine i vernike postadoše najveći rodoljubi i patriote.

  6. Biti hriscanin ne znaci prihvatiti zloupotrebu crkve u politicke svrhe. Gospodo svestenici, od danas od mene ni dinara.

  7. Ne mogu čudu da se načudim u šta su se pretvorile večernje novosti,nekada list nad listovima.

  8. crkva mi je bila na ignore tokom prethodnog patrijarha zbog SNS sektaštva, pošto se to nastavlja produžavam sankcije toj sramnoj instituciji u ovo vreme diktature. Samo nemojte posle vi popovi da nam pričate da ste bili protiv diktatora.

  9. Kakav narod, takva vlast, takvi i pastiri.
    Jedino je Bog dobar što nas trpi.
    Sramota smo za sve svoje pretke, a ovamo ubeđeni da smo nešto bolje zaslužili.. Jadni mi, nismo ni svesni tolikog duševnog i moralnog pada. Čast pojedincima.

  10. Sve mi miriše da posle patrijarha PAVLA Srbija neće imati Dostojnog kako ko dođe sumnjam da nas vodi ka katoličanstvu.,Zapamtite ko je počeo Irinej ,nastavlja Portfirije,ko će završiti videćemo ,samo je činjenica da Pravoslavlje tone u propast jer danas vodi crkvu čovek koji je okusio politički hleb jer je bio član RRA i dopuštao nemoral ,šund na TV ne pognuvši glas,čudno ali istinito

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.