PSG traži razrešenje Milice Đurđević Stamenkovski "zbog obmanjivanja javnosti da je diplomirala na FPN" 1foto M.K./ATAImages

Pokret slobodnih građana zahteva od premijera Miloša Vučevića da hitno Narodnoj skupštini predloži razrešenje ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski zbog obmanjivanja javnosti o stečenom obrazovanju, odnosno lažnog predstavljanja da je diplomirala na Fakultetu političkih nauka što je navodila u svim svojim javno dostupnim biografijama, naveo je PSG u saopštenju.

„Zbog ovih činjenica do kojih je došao CINS, a koje ministarka Đurđević nije ni na koji način osporila, ne zahtevamo od nje da podnese ostavku, jer je ostavka moralni čin, a ministarka je jasno pokazala i ovim i svojim kratkotrajnim boravkom u Vladi, da moral ne poseduje“, istakao je PSG.

Kako dodaju, nedostatak fakultetske diplome može se nadomestiti stečenim praktičnim znanjem i iskustvom, „ali moralni nedostaci osobe koja godinama laže o svom obrazovanju su nenadoknadivi“.

Podsetimo, ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski u svojoj biografiji ističe da je na Fakultetu političkih nauka stekla zvanje diplomiranog politikologa. Međutim, CINS otkriva da tamo nikada nije diplomirala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari