PSG: SPC za Spasovdan promoviše anticivilizacijske ideje Justina Popovića, umesto ljubavi, nade i solidarnosti

Ostavite komentar


  1. Онај који је хтео слободу од титоизма, тај ће морати да сачека. Док је вајне „прозападне“, у ствари титоистичке, пропозиције…

  2. Novoljoticevci u vidu PSG odlucili da udare na crkvu i verujuci narod. bezboznicima i satanistima nista nije sveto, Srecom podrska im se meri u promilima uz sve pare i medijsku potporu zapadnih agresora

  3. Bilo bi nama Srbima i nasoj crkvi, da se vi nesto pitate titovi komunisti i fasisti iz evrope, kuku lele. Ovako nemate nista i nikoga pa se ne pitate srecom ni za sta.

  4. Ретко вас читам зато што се мало у чему слажем са вашим ставовима, али морам да вас похвалим што сте један од ретких који објаве све коментаре. И нормално је што је отац Јустин био против европских вредности, јер су те вредности разориле бомбама нашу земљу.

  5. Šta je pogrešio otac Justin u vezi zapadne evrope , lešinari i krvnici ostatka sveta, ali i tome polako dolazi kraj.

  6. Рекох сад кад оплету против Светог Јустина у коментарима, али хвала Богу, одушевих се

  7. Да није таквих Безбожничких скотова Србија би била рај на земљи. Шта тај изрод зна о Јустину Поповићу?

  8. Justin Popovic i SPC celu svoju doktrinu i zasnivaju na ljubavi, nadi i solidarnosti. Knjige, PSG, knjige, a ne politikantstvo i praporci!

  9. Posla komentar pa pročitah ranije komentare
    Neverovatno koliko botova među pravoslavnim vernicima
    Opet:čitajte MIRKA ĐORĐEVIĆA I KOMENTARE PIŠITE POD PUNIM PREZIMENOM I IMENOM A PO MOGUĆSTVU I SREDNJIM IMENOM

  10. Ja sam pravoslavna hriscanka veoma mi smeta srednjevekovno poimanje nase vere. Takav dogmatican i suzen pogled, prividno zasenjuje najvecu Hristovu poruku da smo svi jednaki, a da je smisao nase vere ljubav prema svima zaokruzena ljubavlju Bozijom

  11. Ко сте бре ви да делите лекције осмовековној СПЦ?

  12. U noći pred puč 27.3.1941. pučisti su tražili podršku SPC. Patrijarh je sazvao sinod i sve vladike, najglasniji je bio Nikolaj Velimirović, su bile za to da se da podrška pučistima i da se mi držimo naših ,,saveznika“, Engleza i Amerikanaca. U tom periodu su komunisti ćutali. Ta zloupotreba termina fašizam i antifašizam je postala mučna i mnogo češće odslikava karakter, nepoštenje i neznanje onoga koji ih zloupotrebljava nego što ugrožava onoga koji je optužen.

  13. Pajić citira ,u negativnom kontrksu, najvećeg filozofa i mislioca savremene Pavoslavne crkve tj vere Justina Popovića. Najčitani veroučitelj u Grčkoj i Rusiji. Pajić je zlonamerna, kvazi intelektualna ličnost, za mene ne stranke već, član jedne od mnogih parazitskih NV organizacija.

  14. Neverovatno mi je koliko ima fašistički orijentisanih komentara. Nema nam spasa.

  15. Onaj koji je upotrebio reč novoljotićevci u kontekstu borbe protiv crkve treba da ide u crkvenu školu za osnovce.

  16. Jezgrovita ocena Justina Popovića! Kratka, jasna, tačna!!! Naš svetac ih pročitao i skenirao njihovu DNK. Nije mu bilo potrebno čipovanje!

  17. V.P. iz PSK ne pominje dopise koje kladionice šalju Min.prosvete i ostvarenu saradnju sa njima, gde se kladionice i kockanje reklamiraju javno natpisima na sportskim i školskim tetenima. To mu nije sporno. Poziv na gradsku slavu jeste?!
    Prof. dr Justin Popović je deo beogradske i srpske tradicije, kulture i obrazovanja. Živeo je, studirao (Oksford, Petrogradski i Atinski univerzitet), doktorirao i na istoku, zapadu i jugu Evrope. Pisao je mnoga odlična i danas međunarodno cenjena naučno-filozofsko-teološka dela na više jezika, objektivno i kritički se bavio SPC, Teološkim fakultetom osnivačem Beogradskog univerziteta. Samokritički je odbio da bude unapređen u episkopski čin. Čovek, naučnik, mistik i duhovnik poznat i priznat u celom hrišćanskom svetu nije zaslužio da bude oljagan od nedostojnih političara koji ne znaju ni na slikama da prepoznaju one fakultete koje je sv.Justin učio, od onih koji ni naslove njegovih filozofskih dela nisu pročitali, a kamoli desetine hiljada stranica. Pa tako i političar Pajić, po godinama, obrazovanju, kulturi i znanju nedostojan, nek ne izvlači iz konteksta rečenice iz tomova Justinovih knjiga, koje je negde na netu nsšao. Njegovo hvatanje jeftinih poena na floskulama i demagogiji, liči upravo na sadašnju i državnu i crkvenu vlast, koja takođe sveca i naučnika zloupotrebljava u aktuelnom trenutku, samo na drugi način. Sramno i za V.P. kao i za one koje on kritikuje. Isti su. Lažne parole, demagogija, lažno moralisanje i priča o ljubavi, miru i civilizaciji ko uvežbana mis pobednica. A teks pun mržnje, neistina, subjektivan, pristrasan i nekulturan.

Ostavite komentar


Društvo

"Simbolički ukor" Mađarskoj: EU sastanci ministara premešteni iz Budimpešte u Brisel 8

„Simbolički ukor“ Mađarskoj: EU sastanci ministara premešteni iz Budimpešte u Brisel

Visoki predstavnik za spoljnu politiku Žozep Borel saopštio je danas da će ;EU održati sledeće sastanke ministara spoljnih poslova i odbrane u Briselu umesto u Budimpešti, što je verovatno "simbolički ukor" Mađarskoj zbog njene "odmetničke" diplomatije u pogledu Ukrajine, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE). Promena mesta sastanaka koji treba da se održi od 28. do 30. avgusta predstavlja udarac reputaciji Mađarske samo nekoliko nedelja pošto je preuzela rotirajuće predsedavanje Evropskom unijom.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.