PSG traži da Gašić smeni načelnika Cmolića

Ostavite komentar


  1. Zločin koji se desio u Boru je jeziv i monstruozan. Ubijena je devojčica koja je u rangu andjela i zločinci moraju biti kažnjeni bez milosti i to maksimalno.
    Izjava policijskog načelnika, Ninoslava Cmolića, da su Vlasi čudno podneblje sa konotacijom da imaju nizak koeficijent inteligencije je veoma uvredljiva jer stavlja ceo VLAŠKI narod u isti koš monstruoznim ubicama. Da objasnim načelniku da su Vlasi jedan od najstarijih naroda Balkana. Tu smo bili i kad je stvorena RIMSKA imperija. U šali kažem da smo tu bili i pre njih, čak od Vinčana, jer mi Vlasi, se nikad nismo seljakali. Bili smo svo vreme sa Rimljanima.
    Da je tako govori i naš vlaški jezik u kojem ima jako puno Latinskih reči. Ovde na istoku Srbije, dočekali smo i Slovene u 6. veku. Tu smo i kad su Srbi stvorili prvu državu. Sa Srbima smo 1000 godina zajedno i to UVEK u najboljim odnosima. Učestvovali smo usvim najtežim srpskim bitkama od Kosovskog boja, I i II srpskog ustanka, balkanskih ratova, I i II svetskog rata pa do bombardovanja 1999 god. Sa ponosom smo se borili i ginuli za srpsku državu koju smatramo, od srca, svojom. Čak na popisima veliki broj Vlaha izjašnjavaju se kao Srbi i dobija se utisak da nas je manje nego što jesmo. To ne radimo zato što se stidimo već zato što volimo Srbiju i smatramo je svojom državom.
    Eto, moj načelniče, dali u svemu ovome Vlasi imaju manjak inteligencije ili Ti imaš problem sa svojom inteligencijom?
    Uvreda je kolosalna!
    Očekujem izvinjenje ministra policije za nepromošljenu izjavu svog načelnika.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.