Više od 40 ovaca zaklali su psi lutalice u poslednja četiri dana u Valjevu. Kako se radi o selima na istom potezu, inspekcijski organi smatraju da se radi i o istom čoporu pasa na čijoj su meti pored ovaca bile i stotine kokošaka. Grad Valjevo u prošloj godini na ime odštete od ujeda pasa lutalica isplatio 14 miliona dinara. Najpre je tokom prošle nedelje čopor pasa lutalica rastrgao 23 ovde u domaćinstvu Milivoja Popovića u Beloševcu .


– Naši su inspektori izašli na teren i napravljen je zapisnik. Potom je uhvaćen jedan od pasa i on je imao vlasničku markicu. Pronašli smo vlasnika na Ubu sa kojim smo razgovarali , a on nam je rekao da ima svedoke, da je samo nekoliko dana ranije Popoviću dao svog psa, što bi praktično značilo da je pas vlasnika ovaca iste ovce i poklao. Ipak, po zakonu kod sudije će pravi vlasnik iz Uba, na koga je pas registrovan, kaže Saša Ivanović, načelnik inspekcijskih poslova u Valjevu za Danas. Ovog vikenda situacija se ponovila kada je na potezu sela Klinci – Beloševac u šest domaćinstava zaklano više od 20 ovaca.

– Skloni smo da poverujemo da se radi o istoj grupi pasa. U jednom domaćinstvu ovce su čak bile u zatvorenom prostoru, gde su psi razbili prozor i uskočili unutra. Bojim se da tu grupu pasa više nije moguće držati pod kontrolom, navodi Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari